Keystone logo
Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Bevezetés

A Gdański Műszaki Egyetem (lengyel neve: Politechnika Gdańska) Lengyelország egyik legrégebbi egyeteme és Észak-Lengyelország legnagyobb műszaki egyeteme.

1904-ben alapították, és azóta világszínvonalú mérnököket oktat a tudomány és a technológia különböző területein.

Gdańskban található – egy ezer éves hagyományokkal rendelkező városban, amely a lengyel tengerpart kapuja – tökéletes hely a tanuláshoz és a diákélet élvezetéhez.

Fő erősségei Gdański Műszaki Egyetem

 • A Gdański Műszaki Egyetemet a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium versenyén a legjobb lengyel műszaki kutatóegyetemként ismerték el.
 • 2018-ban első, 2019-ben pedig második helyen végzett a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium rangsorában, amely a pályázók körében méri a tanulmányok népszerűségét.
 • A GUT-t a Times Higher Education University Rankings szerint Európa 10 legszebb egyeteme közé sorolták.
 • Az egyetem 9 karból áll, 37 képzési területtel.
 • 1200 oktatót foglalkoztat és 14 ezer diákot oktat.
 • A diplomások nemcsak könnyen találnak munkát a diploma megszerzése után, hanem gyakran sikeresen létrehozzák és vezetik saját vállalkozásukat.*
 • A potenciális jelöltek számára fontos tudni, hogy a Gdański Műszaki Egyetem az egyik legnépszerűbb egyetem a fiatalok körében.
 • A GUT nemzetközi hallgatói egyedülálló támogatást élveznek mind a felvételi folyamat során, mind a tanulmányaik időtartama alatt a Nemzetközi Hallgatói és Látogatói Irodától (ISVO)** – amely az egyetem nemzetközi népszerűsítésével, külföldről érkező jelöltek toborzásával és az újonnan érkezők támogatásával foglalkozik. .

*Egy országos felmérés szerint a Gdański Műszaki Egyetemet végzettek keresete a negyedik helyen áll az országban végzettek között.

** Az ISVO a Gdański Műszaki Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának része, és azért jött létre, hogy tájékoztatást és tanácsadást nyújtson nemzetközi jelölteknek és hallgatóknak. A segítő, több nyelven beszélő személyzet válaszol a pályázatokkal, az egyetemmel, a lengyelországi tartózkodás legalizálásával, szállással kapcsolatos kérdésekre, és segítséget nyújt az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.

192808_NAWA-STER-EN.png

Helyszínek

 • Gdańsk

  Gdańsk, Poland, 80-233, Gdańsk

  Kérdések