Keystone logo
European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

Bevezetés

Az Európai Egyetemi Intézet (EUI) az interdiszciplináris kutatás és a felsőoktatás nemzetközi központja, amely Firenze mellett, Olaszországban, a dombokon található. Az Intézet négy osztályból áll: közgazdaságtan, történelem és civilizáció, jog, valamint politika- és társadalomtudományok; a Robert Schuman Haladó Tanulmányok Központja; a Max Weber program posztdoktori tanulmányokhoz; a Transznacionális Kormányzás Iskolája; és az Európai Unió Történeti Levéltára.

Az EUI Európa vezető társadalomtudományi és humán tudományokkal foglalkozó intézete. Az EUI-t 1972-ben alapította az akkori Európai Közösségek hat eredeti tagja, és a kutatás és a felsőoktatás transznacionális központjaként szerzett hírnevet.

Küldetésünk

Az EUI kiemelkedő doktori, posztdoktori, mesterképzési és vezetői képzési programjai a több mint 60 országból származó több mint 1000 tudósból álló élénk közösségünkkel kombinálva olyan erőt adó, intellektuális légkört teremtenek, ahol a hallgatók és a kutatók hozzájárulhatnak a társadalom jobbá tételéhez.

Az EUI tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy olyan új ismereteket hozzon létre, amelyek elősegítik társadalmaink előrehaladását.Renaud Dehousse professzor
EUI elnök

Évente körülbelül 150 új Ph.D. kutatók kutatásintenzív doktori képzésbe kezdenek a Közgazdaságtudományi, Történeti és civilizációs, Jogi, valamint Politika- és társadalomtudományi tanszékeinken. Az EUI ad otthont az 1992-ben alapított Robert Schuman Advanced Studies Központnak (RSC), amelynek célja az Európa előtt álló főbb kérdések kutatása, valamint az akadémia és a gyakorlat világa közötti áthidalás interdiszciplináris és alkalmazott kutatásokon keresztül.

A Max Weber Program a legnagyobb és leginnovatívabb nemzetközi posztdoktori program a társadalom- és bölcsészettudományok területén Európában. Körülbelül 60 teljes finanszírozású ösztöndíjat kínál világszerte az EUI megfelelő tudományterületein vagy azokon keresztül dolgozó képesített kutatóknak.

Az EUI 2017-ben létrehozott Transznacionális Kormányzási Iskolája (STG) az államon túli politikai döntéshozatal jelenlegi és jövőbeli vezetőit készíti fel. 2020 szeptemberében diákjaink első csoportja megkezdte a kétéves Master in Transnational Governance képzést . Az STG politikai vezetői ösztöndíjprogramot és vezetői oktatást is kínál. Az EUI kampusza büszkén ad otthont az Európai Unió Történelmi Levéltárának (HAEU), amely páratlan betekintést nyújt az Európai Unió működésébe.

A látomásunk

Társadalomtudományi és humán tudományok központja, amely összekapcsolja az akadémiai kiválóságot és a kutatási kapacitásokat Európa-szerte, valamint a politika és gyakorlat világával a társadalom jobbá tétele érdekében.

Ambíciónk

Arra törekszünk, hogy magas szintű közreműködőket neveljünk az akadémikusoknak és a politikai döntéshozatalnak, akik alakítják a társadalmi haladást és az európai szellem előmozdítását.

Az értékeink

 • A pluralizmusban egyesülünk
 • Az akadémiai szabadságra és szigorra alapozunk
 • Az intellektuális kíváncsiság és kihívás hajt bennünket
 • A nyitott, multidiszciplináris gondolkodás révén gazdagodunk

Partnerek

Az Európai Egyetemi Intézet számos intézménnyel áll kapcsolatban szerződő államaiban és szerte a világon. Ezek a kapcsolatok elősegítik a közös kutatást, a közös kezdeményezéseket, valamint elősegítik a párbeszédet és a tudásátadást oktatási és tudományos célokra a közeli és távoli közösségekkel. Ezenkívül megkönnyítik a hallgatók, kutatók, oktatók és munkatársak cseréjét, és gyakornoki lehetőséget kínálnak a mesterképzésben részt vevő hallgatók számára.

Academia
Nemzetközi intézmények
Médiapartnerek
Partnerségek felsőoktatási és kutatóintézetekkel, amelyek a posztgraduális és posztgraduális oktatásra, kutatásra és cserére összpontosítanak.A politikakutató hálózatok, a vezetői oktatás és a szakmai fejlesztési programok elősegítik a tudósok és a gyakorlati szakemberek közötti együttműködést.Médiapartnerek sorozata az EUI kutatási programjainak és hálózatainak a tudományos közösségen kívüli széles közönséghez való csatlakoztatására.
Think Tankok és civil társadalmi szervezetek
Hálózatok és szövetségek
CIVICA
Az EUI világszerte együttműködik agytrösztekkel és civil társadalmi szervezetekkel, hogy összekapcsolja az akadémiai kutatást a nyilvánosság kérdéseivel, aggályaival és válaszaival.A kutatási és képzési hálózatok megkönnyítik a különböző hátterű tudósok és gyakorlati szakemberek találkozását az európai és transznacionális kihívások kezelése érdekében.Az Európai Társadalomtudományi Egyetem – nyolc európai felsőoktatási és kutatóintézet szövetségével jött létre, és az EU „Erasmus+” programja finanszírozza.

Statisztika

Az Európai Közösségek alapító tagjai hozták létre

1972

Akadémiai egységek

7

Tudósok

1000+

Származási országok

60+

  Campus jellemzői

   10% kedvezmény a Fast Track jelentkezőknek

   Fedezze fel, alkalmas-e, és jelentkezzen január 8-ig!

   Tanulói beszámolók

   Helyszínek

   • Florence

    Badia Fiesolana - Via dei Roccettini 9 San Domenico di Fiesole, I-50014, Florence

   Kérdések