Keystone logo
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Bevezetés

A kar látása

A kar elképzelése, hogy a régió vezető oktatási, kutatási és alkalmazási fejlesztő központjává váljon a biológia, az ökológia, a fizika és a matematika területén. Arra is törekszik, hogy a Szlovénia leendő tanárainak oktatására vezető vezető központ legyen különböző területeken, például természettudomány, matematika és műszaki tanulmányok.

A kar célja

A kar küldetése új ismeretek megteremtése az alaptudományok, mint például a matematika, a fizika, a biológia, az ökológia és a biológia, a matematika, a fizika, a kémia és a műszaki, valamint a számítógépes és a környezettudomány területén.

Egy fiatal kar hagyományokkal

A Természettudományi és Matematikai Karot (FNM) 2006-ban hozták létre. Az volt, amikor az Oktatási Kar három különféle karra bomlott. Az FNM különböző részlegekre oszlik: Biológiai Tanszék, Fizika Tanszék, Matematika és Számítástechnika Tanszék és Műszaki Tanszék.

A kar számos különféle tanulmányi programot hajt végre, amelynek minőségét kiváló tudományos munkatársaink biztosítják. A kar alkalmazottai világhírű tudósok és kutatók, és munkájukkal a tudományos karot a kutatás területén a legmagasabb szintre helyezik. A sikeres kutatási tevékenységek hasznos és releváns tanulmányi programjainkban láthatók. Tanulmányi munkatársaink minőségének további bizonyítéka a hallgatói felmérésekben található, ahol az FNM tanárai adják a legjobb pontszámot. Az FNM tehát kiváló minőségű kar, amely szintén a leginkább hallgatóbarát.

A karunk minden oktatási programját átdolgozták, hogy illeszkedjen a bolognai rendszerhez. Néhány új program már indul bolognának. Karunk 10/09-től csak új, bolognai tanulmányi programokat kínál.

121779_DSCF4176-1.jpg

Miért tanul a karunkban?

Manapság a tudomány hatalmas növekedésnek örvend, és egyre nagyobb, fontosabb helyet szerez a társadalomban. A tudomány tanulmányozása olyan új ismeretek gyűjtéséhez vezet, amelyek garantálják a megbízhatóságot és a tartós eredményeket. A fiatalok újra felismerik, hogy a természettudományban és a matematikában jól képzettek lehetővé teszik a megfelelő foglalkoztatást és a nagyszerű karriert. Diákjaink egyértelműen meghatározták a céljaikat és az elvárásaikat, ami nagy motivációs forrást jelent a tanulmányaik számára.

A Természettudományi és Matematikai Kar vonzó tulajdonságai:

  • Sikeres oktatórendszerünk van.
  • A nemzedékek közötti segítséget minden nap használjuk.
  • A hallgatók együttműködhetnek a projektekben, miközben egyetemi hallgatóként tanulnak.
  • A hallgatók számos különféle oktatáson kívüli tevékenységben vehetnek részt, amelyeket a kar kínál.
  • A hallgatók további tapasztalatokat szerezhetnek, miközben a szakterületükön hallgatói munkát végeznek.
  • A hallgatók számos interdiszciplináris kapcsolatot kihasználhatnak a tudomány, a műszaki, az orvostudomány és a közgazdaságtan területén, és ezáltal bővíthetik tudásukat.
  • Karunkban a hallgatók nem számok!

Foglalkoztatási lehetőségek

A természettudomány és a matematika oktatása lehetővé teszi a jó munkahelyek megtalálását és a sikeres karriert, különösen azért, mert Szlovéniában kevés olyan diplomával rendelkezik, akik a természettudományra és a matematikára szakosodtak. Foglalkoztatni lehet az iparban, bankokban, biztosítási ügynökségekben, állami intézményekben, iskolákban stb. Az oktatás más önálló vállalkozási lehetőségeket is lehetővé tesz.

A tényleges foglalkoztatási lehetőségek megtalálhatók az egyes programok akkreditációs kérelmeiben.

121780_DSCF2141-1.jpg

Kutató kar

Az FNM (Természettudományi és Matematikai Kar) partnerei az egyik vezető világkutatóhoz tartoznak, és a kar tudományos tevékenysége révén a Maribori Egyetemen a legjobban ismert.

A kar elsősorban a biológia, az ökológia és a környezetvédelem, a biofizika, a rendszerbiológia, az összetett rendszerek fizikája, a nanotechnológia, a matematika, az algebra, a geometria, a topológia, a mérnöki, a számítógépes tudományok, a szerves kémia és az oktatási tudományok területén dolgozik kutatásokat.

Diákjainkat sikeresen bevonják a fent említett kutatási tevékenységekbe és projektekbe.

121877_FNM-modrozelen-bitnaslika-velika.jpg

Helyszínek

  • Maribor

    Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160, 2000, Maribor

Kérdések