Nemzetközi PhD az élelmiszer-technika és a biotechnológia területén
Bolzano, Olaszország
IDŐTARTAM
3 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Oct 2024
TANDÍJ
EUR 180 / per year *
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
* tandíjak: évi 163,50 €
Bevezetés
A nemzetközi Ph.D. célja A program célja a világszerte elismert kutatók új generációjának kiképzése, hogy alkalmazzák a mérnöki és biotechnológiai megközelítéseket az élelmiszer-feldolgozásban azáltal, hogy lehetőséget biztosítanak számukra az ismeretek átadására és cseréjére a nemzeti és nemzetközi kutatóközpontokkal és iparágakkal.
A kurzus leírása
A hároméves program elsősorban az elsődleges élelmiszer-előállítás, -készítés és -menedzsment kutatására, valamint az élelmiszer-folyamatok validálására és az omics technikák alkalmazására irányul az élelmiszer-feldolgozás és az élelmiszer-ipari termékek kondicionálására és jellemzésére, különös tekintettel erjesztett ételeken. A Ph.D. főbb jellemzői interdiszciplináris tudományos megközelítés és nemzetközileg elismert tudósok részvétele a tudományos bizottságban.
Ha kitűnő a felsőoktatásban, ez a Ph.D. lehetővé teszi, hogy folytathatja karrierjét az egyetemi életben, ösztönző, többnyelvű környezetben, a kulturális és nyelvi háttér széles köréből származó kutatókkal. A tanfolyam során elsajátíthatja az innovatív, módszertanilag szigorú és fejlett kutatási projektek végrehajtásához szükséges kompetenciákat. Ebből a célból egy eredeti kutatási projektet kell kidolgoznia egy olasz és / vagy külföldi előadó felügyelete mellett, legalább hat hónapot eltöltenie egy neves külföldi kutatóközpontban, és ezzel párhuzamosan fejleszteni az önálló munka lehetőségeit. és egy csapatban.
Ez a nemzetközi Ph.D. számos karrierlehetőséget nyit meg . A doktori fokozat megszerzése után folytathatja kutatási tevékenységeit tudományos életben, állami vagy magán kutatóközpontokban, vezető élelmiszeriparban vagy üzleti tanácsadóként a program meghatározott kutatási területein.
Ránézésre
- A tanfolyam időtartama: 3 év
- A tanfolyamokat angolul fogják megtartani
- Rendelkezésre álló helyek: 10 ösztöndíj 2 ösztöndíj nélkül
- Campus: Bozen-Bolzano
- Tandíj: évi 163,50 €
A kurzus felépítése
Ph.D. lefedi az élelmiszer-feldolgozás kutatási területeit, mint a kar egyik fókuszpontját. A mérnöki és a biotechnológia az élelmiszer-feldolgozás tudományának nagy teljesítményű megközelítése. A nyilvános kiválasztási eljárás után a programba való felvétel után fel kell dolgoznia egy kutatási projektet, és fel kell írnia a prospektusot a felettesével, beleértve a projekt célját és a végrehajtásához szükséges lépéseket. Időről időre frissíteni kell a lépéseket, figyelembe véve a munka előrehaladását és a kutatási terület legújabb fejleményeit.
Legalább hat hónapig tartózkodnia kell egy külföldi kutatóközpontban, és legalább három cikket közzé kell tennie, vagy közzétételre be kell nyújtania a nemzetközi szakértő által felülvizsgált folyóiratokban . A hároméves program során rendszeresen részt kell vennie a kifejezetten Ph.D. számára tervezett órákon és szemináriumokon. hallgatók.
A Ph.D. szakaszai
A Ph.D. A program öt szakaszból áll, amelyek 2, 6, 12, 24 és 36 hónap elteltével zárulnak.
- Az 1. szakaszban meghatározza a kutatási tervet, valamint elkészíti a tájékoztató tervezetét.
- A 2. szakaszban a kutatási projektet a vonatkozó szakirodalom alapján részletesebben határozza meg.
- A 3. szakaszban a munkát a laboratóriumban kezdi meg a projekthez meghatározott megközelítés alkalmazásával.
- A 4. szakaszban folytatja a kutatást, megtervezi külföldi tartózkodását, és várhatóan elkezdi előkészíteni a kéziratokat a közzétételre a szakértői folyóiratokban.
- Az utolsó szakasz - 5. szakasz - befejezi a kutatási projektet, a kéziratok közzétételét és a disszertációját.
Terepmunka külföldön
A Ph.D. három éve alatt programot, akkor teljes munkaidőben köteles vállalni a kutatási projektet. A neves külföldi kutatóközpontban való tartózkodás legalább 6 hónapig kötelező. Ez lehetőséget nyújt a tanulási tapasztalatok diverzifikálására, a kutatás ösztönzésével, erősen ösztönző és versenyképes környezetben, eszmecsere más kutatókkal, és ezáltal a nemzetközi kollégákkal való hálózatépítéssel.
Alkalmazás
Annak érdekében, hogy felvételt szerezzenek a Ph.D. program, akkor előzetesen 300 ECTS kredit (azaz Bachelor és Master) szerzett, és rendelkezzen releváns tudományos képzettséggel, releváns kulturális háttérrel vagy releváns szakmai tapasztalattal a Ph.D. témájához kapcsolódóan. program. A B2 szintű angol nyelvtudását igazolnia kell, és a nyilvános kiválasztási eljárás során jogosultnak kell tekinteni.
Belépők
Tanterv
A Ph.D. az élelmiszer-feldolgozás kutatási területeit fedi le, mint a kar egyik fókuszpontját. A mérnöki tudomány és a biotechnológia az élelmiszer-feldolgozás tudományának nagy teljesítményű megközelítései. A nyilvános kiválasztási eljárást követően a programba való felvételkor meg kell terveznie egy kutatási projektet , és meg kell írnia a témavezetőjével egy tájékoztatót , amely tartalmazza a projekt célját és a megvalósításhoz szükséges lépéseket. Időnként frissítenie kell a lépéseket, figyelembe véve a munkája előrehaladását és a kutatási terület legújabb fejleményeit.
Legalább hat hónapig tartózkodnia kell egy külföldi kutatóközpontban, és legalább három cikket közzé kell tennie, vagy közzétételre be kell nyújtania a nemzetközi szakértő által felülvizsgált folyóiratokban . A hároméves program során rendszeresen részt kell vennie a kifejezetten Ph.D. számára tervezett órákon és szemináriumokon. hallgatók.
A Ph.D. szakaszai
A Ph.D. A program öt szakaszból áll, amelyek 2, 6, 12, 24 és 36 hónap elteltével zárulnak.
- Az 1. szakaszban Ön meghatározza kutatási tervét, valamint elkészíti a tájékoztató tervezetét.
- A 2. szakaszban a kutatási projektet a vonatkozó szakirodalom alapján részletesebben határozza meg.
- A 3. szakaszban elkezdi a munkát a laborban a projektjéhez meghatározott megközelítés alkalmazásával.
- A 4. szakaszban folytatja a kutatást, megtervezi külföldi tartózkodását, és várhatóan elkezdi előkészíteni a kéziratokat a közzétételre a szakértői folyóiratokban.
- Az utolsó szakasz - 5. szakasz - befejezi a kutatási projektet, a kéziratok közzétételét és a disszertációját.
Félév 1
A tudományos módszer elmélete
Félév 1
Kemometriai megközelítések az élelmiszer-feldolgozás kémiai és érzékszervi markereinek tanulmányozására
Félév 1
Anyagok és érzékelők élelmiszermérnöki és biotechnológiai célokra
Félév 1
Élelmiszer-ember tengely: a bél mikrobióma
2. szemeszter
Meta-omikai megközelítések az élelmiszerek fermentációinak tanulmányozására
félév 1-2
Választható tevékenységek 3. évfolyamon
félév 1-2
Utolsó éves szeminárium 2. évfolyam - felvétel a 3. évfolyamra
félév 1-2
Választható tevékenységek 2. évf
félév 1-2
Kutatási tevékenység 3. évfolyam - záróvizsgára bocsátás
félév 1-2
Választható tevékenységek 1. évf
félév 1-2
Korszerű szeminárium
félév 1-2
Utolsó éves szeminárium 1. évfolyam - felvétel a 2. évfolyamra
félév 1-2
Záróvizsga
Képtár
Karrierlehetőségek
A PhD program három éve alatt teljes munkaidőben el kell köteleznie magát kutatási projektje mellett. A neves külföldi kutatóközpontban való tartózkodása legalább 3 hónapig kötelező. Ez lehetőséget kínál arra, hogy változatossá tegye tanulmányi tapasztalatait azáltal, hogy rendkívül ösztönző és versengő környezetben végez kutatásokat, eszmét cserél más kutatókkal, és ezáltal hálózatot alakít ki nemzetközi kollégákkal.