Keystone logo
Georgian State University Of Theatre And Film

Georgian State University Of Theatre And Film

Georgian State University Of Theatre And Film

Bevezetés

A Shota Rustaveli Színház és Film Georgia Állami Egyetem dráma- és filmszínészeket, zenés színházat, bábjátékot, marionetteket és pantomimot, dráma-, film- és televíziós rendezőket, operatőröket, színház- és filmkritikusokat, művészettörténészeket, a televízió szakembereit és egyéb képzőket képez ki. média, koreográfusok, a turizmus menedzserei és a kulturális-oktatási szektor szakértői.

Tanulóink nemzetközi sikereket és legmagasabb díjakat értek el különféle film- és színházi fesztiválokon és versenyeken.

Az egyetemen van D. Aleksidze színház, tudományos könyvtár, laboratóriumok, oktatási, tudományos intézet, amely a grúz színház és mozi enciklopédiáit készíti.

Az egyetem rendelkezik dráma-, film- és televíziós, bölcsészettudományi, társadalomtudományi és menedzsment, valamint grúz népzene és tánc karokkal, ahol több mint ezer hallgató szerez alap-, mester- és doktori fokozatot.

Az egyetem hatalmas szerepet játszott a színház és a mozi szakembereinek képzésében az egész Kaukázus régióban. Az egyetem orosz, örmény, azeri, az abház, az ossziai, az ingus, a csecsen és más színházak specialistáit hozta fel. Számos ma már híres színházat alapítottak az egyetem képzési és okleveles előadásai alapján (ilyen például a Cinema Actors Theatre, Meskhetian Theatre, Theatre Metekhi, Akhmeteli Theatre, Saingilo Theatre, Pantomime Theatre stb.).

Az egyetem kreatív és tudományos kapcsolatot tart fenn a különböző országok egyetemeivel.

Helyszínek

  • Tbilisi

    Davit Aghmashenebeli Avenue,40, , Tbilisi

    Kérdések