Keystone logo
Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Bevezetés

Üdvözöljük a kvantitatív biológiai tudományok egyetemen Münchenben (QBM) . Iskolánk célja a fiatal életkutatók felkészítése a kvantitatív, rendszerorientált bioscience új korszakára. Innovatív, integrált Ph.D. nemzetközi szemléletű képzési program, amely különböző tudományterületeket foglal magában, a biokémia és az orvostudomány a bioinformatika, a kísérleti és elméleti (bio) fizika és az alkalmazott matematika között. Mind a tanulói kutatási projektek, mind az osztálytermi oktatás nagyon interdiszciplináris.

Az iskola a Ludwig-Maximilians-University (LMU) München , a Max Planck Biokémiai Intézet , a München Helmholtz Központja és a müncheni Műszaki Egyetem (TUM) közös kezdeményezése . A QBM a Német Kiválósági Kezdeményezés második fordulóján keresztül kap támogatást, amelynek célja a német egyetemeken végzett kutatás és oktatás kiválóságának és innovációjának elősegítése.

A nemzetközi Ph.D. képzési program a hagyományosan elkülönült tudományágak közötti kommunikációra és együttműködésre összpontosít, kezdve a biokémia és az orvostudomány, a bioinformatika, a kísérleti és elméleti biofizika és az alkalmazott matematika között. Az iskola kiemelkedő hangsúlyt fektet az elméleti elemzések rögzítésére a korszerű kvantitatív kísérletekben és a résztvevő tudósok kiválóságában, az iskola egyedülálló helyzetben van az európai tudományos tájban.

Az iskola fő munkatársai a program tudományos koordinátorai , a tudományos és adminisztratív személyzet , valamint a posztgraduális hallgatók (állandó státuszú) kutatói . Ezen kívül egy külső tudományos tanácsadó testület , amely a négy legfontosabb tudományos területet képviseli (biokémia, biofizika, bioinformatika / statisztika / elméleti fizika és orvostudomány), tanácsot ad az iskolának a szervezet és a stratégia terén.

Helyszínek

Helyszínek
  • Graduate School of Quantitative Biosciences Munich – BioSysM Butenandtstrasse 1 81377 Munich Germany, , Munich

Kérdések