Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Bevezetés

Doktori Iskolánk

A müncheni Graduate School Life Science a Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU) Biológiai Karának és Kémiai, Biokémiai és Gyógyszerészeti Karának része. Ezek a kiváló karok Németország legjobb biológia és biokémia oktatási intézményei közé tartoznak. Az LMU Génközponttal és a Klinikum der Universtität München-nel (KUM) együtt a Grosshadern-Martinsried-i HighTechCampusLMU-hoz tartoznak, amely jól ismert az élettudományok terén végzett nemzetközi csúcstechnológiás kutatásairól. A résztvevő kutatócsoportok gyakran együttműködnek a szomszédos Max-Planck Biokémiai és Neurobiológiai Intézetekkel, valamint a Német Környezetegészségügyi Kutatóközponttal (Helmholtz Zentrum München).

A Ludwig-Maximilians Egyetemről

A rangos Ludwig-Maximilians-Universität München olasz ihletésű épületei München központjában helyezkednek el, az English Garden közelében, Európa első nagy városi parkjában. Az egyetem Németország egyik legrégebbi és legnagyobb egyike. 1472-ben alapították a gazdag Ludwig herceg alatt, Ingolstadt bajorországi városában, majd egy Landshut-i megállás után 1826-ban végül Münchenben telepedett le. Azóta számos jó hírű tudósot vonzott. Közülük voltak a röntgen feltaláló, Wilhelm Roentgen, a vegyész és a modern mezőgazdaság apja, Justus von Liebig, valamint a szociológus, Max Weber. Alkotása óta az egyetem 13 Nobel-díjas nyertese. Ma a 48 000 hallgatóval, akiknek 15% -a nemzetközi hallgató, a Ludwig-Maximilians-Universität élénk hallgatói életet kínál. Több mint 700 professzora és 3000 asszisztens professzora egyedülálló kutatási és oktatási tájat alkot.

Ludwig-Maximilians-Egyetemi rangsor

2021-ben ismét a Ludwig-Maximilians-Universität München a vezető pozíciót tölti be a Times Higher Education Magazine World Reputation Ranking rangsorában, ahol az LMU a 32. helyen szerepel. Ennek megfelelően az LMU Európa legnevesebb egyetemei közé tartozik. A World Reputation Ranking egy egyetem hírnevét értékeli az oktatás és a kutatás területén a világ minden tájáról származó neves tudósok véleményezése révén.

Doktori Iskolánk

A 2009-ben alapított Graduate School Life Science München (LSM) nemzetközi élettudományi doktori programot kínál az antropológia, a biokémia és a sejtbiológia, az ökológia, az evolúció, a genetika, a mikrobiológia, a növénytudomány, a szisztematika és az állattan területeire a kiemelkedő motiváltság számára. és képzett kutatók. A program teljes egészében angol nyelven folyik, és átfogó tudományos képzést biztosít Európa egyik legkiemelkedőbb egyetemén. A Graduate School tagjai a Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU) Biológiai Karának és Kémiai, Biokémiai és Gyógyszerészeti Karának tagjai. A karokat Németország legjobb biológia és biokémia oktatási intézményei közé sorolják.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

A program és tagjaink

Az adott projekttel kapcsolatos kutatási képzést szemináriumok, elvonulások, módszertanfolyamok, átadható készségek képzése, valamint legalább egy nemzetközi konferencián való részvétel egészíti ki. A doktori programban olyan hallgatók vehetnek részt, akik mester- vagy diplomával, vagy kivételes esetekben 4 éves alapképzéssel rendelkeznek. A posztgraduális iskola sikeres hallgatóinak 3-4 év elteltével az LMU doktori fokozatot (Dr. rer. nat.) adományoz. A jelentkezőknek erős minőségi háttérrel, valamint érdeklődéssel és önálló kutatási képességgel kell igazolniuk.

Több mint 50 kutatócsoport, nemzetközileg elismert innovatív kutatási megközelítéseikkel és technológiáikkal, alkotják a Graduate School fő karát. Ezek a csoportok a legkorszerűbb megközelítéseket alkalmazva igyekeznek választ adni az alapvető és alkalmazott biológiai és biokémiai kutatások szempontjából lényeges kérdésekre. Saját kutatócsoportjukon belül vagy egy speciális kutatócsoporttal együttműködve az egyetemen az LSM doktori fokozatok lehetőséget kapnak arra, hogy különféle technikákat tanuljanak és irányítsanak. Így az LSM doktoranduszai alapos képzésben részesülnek az élettudomány fejlett módszereiről.

A program célja, hogy ne csak a kutatási sikerhez szükséges technikai szakértelmet tanítsa meg, hanem olyan készségeket is átadjon, amelyek minden gondolkodó és felelősségteljes tudós számára nélkülözhetetlenek. Ez utóbbi magában foglalja az egyszerű nyelven való kommunikáció képességét, valamint a bioetikai kérdések iránti hajlandóságot, valamint az általuk kiváltott nyilvános diskurzusokban való részvételt. Ezen túlmenően a beilleszkedés elősegítése érdekében házon belüli német nyelvi kurzusokat is kínálnak, beleértve az interkulturális szempontokat is. A sikeres hallgatók körülbelül három-négy év után fejezik be posztgraduális tanulmányaikat, és az LMU doktori címet (Dr. rer. nat.) adományoz nekik.

Ránézésre

  • A Ph.D. képzés időtartama: 3-4 év
  • doktori fokozatot szerzett (Dr. rer. nat.)
  • A tanfolyamokat angolul fogják megtartani
  • Elérhető ösztöndíjak: 2 DAAD és 2 CSC LMU ösztöndíj
  • Campus: HighTechCampus Münchenben

Ösztöndíjak és finanszírozás

ÖsszegJelentkezési határidő
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Ösztöndíjak és finanszírozás

ÖsszegJelentkezési határidő
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Helyszínek

Helyszínek
  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Kérdések