Keystone logo
Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Bevezetés

Üdvözöljük a Hector Fellow Academy

Szinergiákat hozunk létre az interdiszciplináris előrehaladási kutatások előmozdítása érdekében

A Hector Fellow Academy fiatal tudományok akadémiája. A Hector Science Award díjnyertesei számára a hálózatépítés, az interdiszciplináris cserék és a kölcsönös inspiráció alapja. Az Akadémia ezen kívül támogatja az ígéretes fiatal kutatókat.

A Hector Fellow Academy

Interdiszciplináris hálózat a fejlett kutatáshoz

A Hector Fellow Academy 2013-ban alakult. Ma már 23 professzor és 19 fiatal tudós dolgozik a természettudományok és a mérnöki tudományok területén. Új kutatási témákat és innovációt kezdeményeznek ezeknek a kiemelkedő tudósoknak az intézmények és tudományágak közötti összevonásával. A Hector Fellow Academy megerősíti a németországi kutatást, és hozzájárul a globális kihívások megoldásához a társadalmi-politikai kérdések tudatosítása révén.

Interdiszciplináris kutatás

A Hector Fellow Academy fő feladata az interdiszciplináris információcsere elősegítése tagjai között, akik együttműködnek a kutatóintézetek, tudományterületek és kutatási területek között. Az Akadémia tagjai a Hector Fellows - STEM-tantárgyak professzorai - és a Hector Fellow Academy által támogatott fiatal kutatók. Az éves szimpóziumok lehetőséget nyújtanak arra, hogy eszmecserét folytassanak a Hector Fellow Academy és párbeszédet kezdjenek a nagyközönséggel. Továbbá, a Hector Fellows pénzügyi támogatást kaphat az Akadémia részéről az innovatív multidiszciplináris tudományos projektek és konferenciák számára.

Multidiszciplinaritás mint alapelv:

 • A természettudományok, a mérnöki tudományok, az orvostudomány felső szintű kutatói hálózata
 • Az intézmények közötti együttműködés
 • Kutatás az interfész területeken
 • Interdiszciplináris cserék
 • Az innovatív kutatási megközelítések impulzusai

A fiatal tudósok népszerűsítése

A Hector Fellow Academy egyik legfontosabb eleme a fiatal kutatók támogatása. Az Akadémia Ph.D. posztgraduális hallgatók számára. A kérelem részeként saját fejlesztésű innovatív kutatási ötletet kell benyújtani a Hector Fellows egyik kutatási területén. Ezt az ötletet a hallgatók a Ph.D. fázis. A fiatal tudósokat kutatási asszisztensként alkalmazzák az adott Hector Fellow Intézetében, aki viszont doktori értekezésének vezetője. Továbbá az Akadémia támogatja a fiatal tudósokat (általában posztdoktorokat), akik a Hector Fellows egyik interdiszciplináris projektjében dolgoznak.

A doktori hallgatóknak, valamint a posztdoktoroknak lehetőségük nyílik a kutatási szakértelem bővítésére, és a Karlsruhe Műszaki Intézet Technológiai Üzleti Iskolájában, a HECTOR Mérnöki és Menedzsment Iskolájában tanfolyamokon való részvételre. Továbbá az Akadémia ösztönzi fiatal tudósaik aktív nemzetközi hálózatépítését pl. Az éves szimpóziumokon.

A HFA fiatal tudósainak előnyei:

 • Tagság kiváló kutatási hálózatban
 • Együttműködés a felső szintű kutatókkal
 • További menedzsment tanfolyamok
 • Kutatás a legújabb tudományos kérdésekről
 • Szoba jövőképes ötletekhez
 • Pénzügyi pozíciók és anyagi költségek

106811_pexels-photo-668137.jpeg

Helyszínek

 • Karlsruhe

  Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

  Kérdések