Keystone logo
Heinrich Heine University Düsseldorf

Heinrich Heine University Düsseldorf

Heinrich Heine University Düsseldorf

Bevezetés

Heinrich Heine University Düsseldorf az egyik legfiatalabb felsőoktatási intézmény Észak-Rajna-Vesztfália államban-1965-ben alapították. Egyetemünk 1988 óta a város egyik legjobb fiának nevét viseli. Napjainkban mintegy 35 000 diák tanul egy modern egyetemen olyan körülmények között, amelyek ideálisak az akadémiai élethez.

Mint egyetemi egyetem, ahol minden közel van egymáshoz, minden épület, beleértve az Egyetemi Kórházat és a speciális könyvtárakat is, könnyen megközelíthető. Egyetemi tanszékeink kiváló hírnévnek örvendenek a kivételesen sok együttműködő kutatóközpontnak köszönhetően. Sőt, az állam fővárosa, Düsseldorf vonzó környezetet és magas életminőséget biztosít.

Profil

A HHU 1965 óta az Észak-Rajna-Vesztfália fővárosának egyeteme. "Polgári egyetemnek" és interdiszciplináris központú, hálózatos és átfogó egyetemnek tartja magát.

Polgári Egyetem

A polgári egyetemi egység koordinálja és szervezi a HHU minden tevékenységét, amely a tudomány és a társadalom közötti párbeszéd körül forog. E célból finanszírozási programokat irányít, tanácsokat ad a tudományos párbeszéddel kapcsolatos kérdésekben, és rendezvényeket szervez.

Kiválóság

Az országos kiválósági kezdeményezés keretében a HHU ( a kölni egyetemmel együttműködve) szintén képviselteti magát a növénytudományi kiválóság klaszterével, a CEPLAS -szal.

Kölni Egyetem

A kölni egyetem Európa egyik legrégebbi és legnagyobb egyeteme. Kiemelkedő tudományos eredményei, valamint képzési programjai magas színvonala és sokszínűsége miatt kiváló nemzetközi hírnévnek örvend.

Az UoC küldetése a tudás létrehozása, megőrzése és átadása, kiemelkedő tanulmányi végzettség felajánlása diákjainak és pályakezdő akadémikusainak, mind az egyetemi, mind a szakmai karrierre való jogosultság megszerzéséhez, az élvonalbeli kutatás előmozdításához és az innováció ösztönzéséhez, miközben a folyamatos a mai társadalom változó igényei és kihívásai.

Egyetemi Fejlesztési Terv

A HHU a Hochschulentwicklungsplanban (egyetemi fejlesztési terv, HEP) határozza meg munkája középtávú stratégiáit és céljait. A 2017 decemberében közzétett UDP 20.21 jelenleg alkalmazható.

Vállalkozói szellem

A HHU fenntartható módon folytatja az egyetem és a vállalkozói szellem proaktív összekapcsolását olyan kezdeményezésekkel, mint a Vállalkozói Központ (CEDUS).

Nemek közötti egyenlőség, család és sokszínűség a HHU -n

A jövőre fókuszáló egyetem számára a nemek közötti egyenlőség, az esélyegyenlőség, a család támogatása és a sokszínűség a legfontosabb cselekvési területek. E célból a HHU minden esetben saját létesítményeket és kezdeményezéseket biztosít.

Nemek közötti egyenlőség

A nők és férfiak közötti egyenlőség, valamint a fogyatékkal élő munkavállalók és diákok esélyegyenlősége a HHU egyik alapvető célja.

Család

A család, a tanulmányok és a munka jó kompatibilitását a HHU -n végzett ellenőrzés igazolja - a FamilienBeratungsBüro (FBB) az Ön közvetlen kapcsolata.

Sokféleség

A HHU diákjainak és alkalmazottainak sokszínűségét értéknek és lehetőségnek tekinti - erre a célra saját portál oldalt hozott létre.

karok

A Heinrich Heine Egyetem (HHU) öt karra oszlik, amelyek mindegyike egy egyetemen található. Az egyetem legrégebbi és magja az Orvostudományi Kar, ezt követi a Matematikai és Természettudományi Kar, valamint a Bölcsészettudományi Kar. A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején ekkor indult az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar és a Jogi Kar.

Az egyik mai gócunk, amely összeköti az összes karokat, az élettudomány. A tanszékek közötti, közös tanulmányi programok (például az üzleti kémia) az egyik fő erősségünk.

Statisztika

University Facts and Figures

Our young university already has a long tradition: It has grown out of the Medical Academy founded in 1907. In 1965 the university was created by the state of North Rhine-Westphalia. It started with three faculties: the Faculty of Medicine, the Faculty of Mathematics and Natural Sciences, and the Faculty of Arts and Humanities.

In 1988 it was renamed Heinrich Heine University and experienced a period of dynamic growth. In the 1990s two new faculties were added: the Faculty of Business and Economics and the Faculty of Law. Today, around 35,000 students, more than 2,000 lecturers, and 900 further employees study, teach, and work on our campus. At the beginning of the winter semester 2018/19 we were able to welcome about 4000 new students.

    Öregdiák statisztika

    Helyszínek

    Helyszínek
    • Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Universitätsstr. 1, 40225, Düsseldorf

    Kérdések