Keystone logo
The Hong Kong University of Science and Technology PhD az intelligens közlekedésben
The Hong Kong University of Science and Technology

PhD az intelligens közlekedésben

Hong Kong, Hongkong

3 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

HKD 42 100 / per year *

Az egyetemen

* évente

Bevezetés

Az 1990-es évek eleje óta az intelligens közlekedési rendszerek (ITS) a fejlett országokban fejlődnek, hogy megbirkózzanak olyan közlekedési problémákkal, mint a forgalmi torlódások és a növekvő népesség és a folyamatos városfejlesztés okozta közúti biztonsági problémák. Az ITS ötvözi a közlekedési és forgalomirányítási rendszerekben használt élvonalbeli információs és kommunikációs technológiákat a közlekedési hálózatok biztonságának, hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása, a forgalmi torlódások csökkentése, valamint a járművezetők és az utasok tapasztalatainak javítása érdekében.

Az intelligens közlekedés filozófia doktora (Ph.D.) program célja, hogy átfogó oktatást és szigorú kutatási képzést nyújtson a hallgatók számára arra, hogy felkészüljenek az intelligens közlekedéstechnika és technológiák sokoldalú és hozzáértő szakembereivé. A kutatási területek magukban foglalhatják a számítási modellezést, a lebegő autó / lebegő mobiladatokat, az induktív hurok / videó jármű / Bluetooth detektálást, az információk összeolvadását többféle forgalomérzékelési módból, az ütközések elkerülését szolgáló rendszereket, a pilóta nélküli légi jármű biztonságát és biztonságát, a zöld repülési technológiákat, az állami közlekedési rendszerek, például vasúti rendszerek, összekapcsolt járművek (CV), autonóm járművek (AV) és megosztott mobilitás.

Ph.D. a diplomásoknak képesnek kell lenniük magas színvonalú eredeti kutatások lefolytatására, új ismeretek létrehozására, értékes felismerések megszerzésére, és kézzelfogható hatásokra az akadémiára és a területre.

Tanulási eredmények

A Ph.D. sikeres befejezésével A diplomások képesek lesznek:

 1. Demonstrálja a forgalomirányítási rendszerek, a közlekedéstechnika és a technológiák ismereteinek elsajátítását;
 2. Az intelligens szállítási technológiák tudományos és mérnöki jelentőségének meghatározása, ideértve a számítási és analitikai modelleket, eszközöket, megoldásokat és technikákat;
 3. A kritikus gondolkodás és az analitikai készségek bemutatása, amelyek elengedhetetlenek a forgalomirányításhoz;
 4. Magas színvonalú, eredeti kutatásokat végez a közlekedéstechnika és a technológia területén, és jelentős tudományos hozzájárulást nyújt a tudományághoz;
 5. Az alapvető kutatási ismeretek hatékony lefordítása és átalakítása a tudományos területeken és az iparban; és
 6. Alkalmazzon interdiszciplináris ismereteket és készségeket a közlekedési rendszerek fejlesztése és az új technológiák fejlesztése érdekében.

Felvételi követelmények

A belépéshez a jelentkezőknek meg kell felelniük a következő követelmények mindegyikének. A belépés szelektív, és e minimum követelmények teljesítése nem garantálja a belépést.

én. Az egyetem általános felvételi követelményei

 • A mesterképzési programba felvételt kérő hallgatóknak elismert intézménytől szereztek alapfokozatot vagy annak jóváhagyott egyenértékű képesítését;
 • A doktori fokozatba való felvételre pályázó pályázóknak egy elismert intézménytől származó bizonyítékot kell szerezniük a főiskolai végzettséggel; vagy bemutatta a posztgraduális szintű kielégítő munka teljes munkaidőben legalább egy évig, vagy részmunkaidőben legalább két évig.

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

A pályázóknak teljesíteniük kell az angol nyelv követelményeit az alábbi jártassági képességek egyikével:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • TOEFL felülvizsgált, papíron átadott teszt: 60 (az összes pontszám az Olvasás, Hallgatás és Írás szakaszban)
 • IELTS (akadémiai modul): Összpontszám: 6,5 és az összes részpontszám: 5,5

* a teljes pontszámot jelenti egyetlen kísérletben

A pályázóknak nem kell bemutatniuk a TOEFL vagy az IELTS pontszámot, ha:

 • első nyelvük angol, vagy
 • a főiskolai diplomát (vagy azzal egyenértékű) egy intézménytől szerezték, ahol az angol nyelv oktatásának módja volt.

Ez a program a HKUST (Guangzhou) kísérleti program felvételi programjára vonatkozik .

További információ a programról a pg.ust.hk/programs oldalon található .

Az Iskoláról

Kérdések