Keystone logo
INRS University Doktori okleveles várostudomány
INRS University

Doktori okleveles várostudomány

Québec City, Kanada

Request duration

Francia

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

A városi tanulmányok során megnézi a nap társadalmi kérdéseit, tanulmányozza a várost annak minden dimenziójában. Függetlenül attól, hogy jobban megértjük a területet, mint élőhelyet, munkát és mobilitást, mint irányító testületet vagy egyéni, kollektív és közösségi tevékenységek terét, olyan ismereteket fogsz létrehozni, amelyek irányítják a cselekvést a területen.

A várostudományi kurzus lehetővé teszi, hogy különböző és egymást kiegészítő háttérrel rendelkező szakemberekkel - földrajzkutatók, szociológusok, közgazdászok, demográfusok, politológusok és mások - találkozhasson, és összehasonlítsa a lehető legtöbb megközelítést és nézőpontot. A képzés során együttműködni fog többek között állami vagy nonprofit szervezetekkel és önkormányzatokkal.

Akár érdekelnek a befogadás és a társadalmi kirekesztettség, a városvezetés, a városi környezeti kérdések, az adott területen belüli társadalmi interakciók, kulturális és örökségi tények, vagy az állampolgárok kérdései, a jelenségek és a városfejlesztés elemzésének szakemberévé válik.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • PhD várostudományból
    • Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság