Keystone logo
Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

Bevezetés

A Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts ( IDSVA ) filozófia és művészetelméleti doktori IDSVA kínál művészeknek, kurátoroknak és kreatív gondolkodóknak. Az intézet központja a maine-i Portland-ben található. Küldetésünk egy olyan posztgraduális iskola működtetése, amely filozófiát, esztétikát, művészetelméletet és a vizuális művészetekhez kapcsolódó hasonló tudományágakat oktat. A misszió magában foglalja a doktori tanulmányok nyújtását az MFA vagy a kapcsolódó szakterület mesterképzésének birtokosai számára, PhD fokozatok átadását, valamint a művészettel kapcsolatos egyéb oktatás és képzés biztosítását.

Hagyományosan az MFA volt a stúdióművészek végzős diplomája. Ez a végzettség képezte a stúdió művészeit a sikeres művészeti gyakorlathoz szükséges készségekről, és felkészítette a művészeket a főiskolai és egyetemi stúdió művészeti programjaiban való tanításra. A mai művészek és oktatók körében azonban erős az a vélemény, hogy az MFA-n és hasonló fokozatokon túli képzés sok művésznek, építésznek, kurátornak és kreatív tudósnak kedvez, különösen azoknak, akik a kortárs média és kultúra körüli kérdésekkel küzdenek. A Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts úttörő tantervében - a távoktatás és az intenzív rezidenciák összevonása - lehetővé teszi a dolgozó művészeti szakemberek számára, hogy szigorú emelt szintű ösztöndíjat folytassanak anélkül, hogy meg kellene szakítaniuk vagy el kellene hagyniuk tanári karrierjüket, művészeti gyakorlatukat vagy más szakmai gyakorlatot. felelősségek.

Amennyiben a Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts filozófia, esztétika és művészetelméleti doktori címet kínál a kreatív gyakorlók számára, a kortárs művészet és kultúra fontos lehetőségével foglalkozik. Ennek a lehetőségnek a mértéke összefoglalható a Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts elsődleges tanulási céljaiban. Ide tartozik a kritikai és filozófiai beszéd- és írási képesség táplálása és művelése az eszmetörténet és általában a művészet kapcsolatáról; Képesség egyetemi szintű tanfolyamokat tartani olyan témákról, amelyek a filozófia és a művészet kapcsolatával foglalkoznak - például esztétikai, művészetelméleti és kritikai elméleti kurzusok; Az a képesség, hogy kreatív gyakorlata és / vagy vizsgálati területe szempontjából elhelyezkedjen az ötlet- és kultúrtörténetben; Végül a Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts átfogó tanulási célja az, hogy táplálja és ápolja a vizsgálódás etoszát, amely ösztönzi a kreatív gondolkodókat új tudásrendszerek megalkotására.

Helyszínek

  • Portland

    Congress Street,795, 04102, Portland

    Kérdések