Keystone logo
Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Bevezetés

Az Institute of Science and Technology Austria (ISTA) egy fiatal nemzetközi intézet, amely a természet- és matematikai tudományok alapkutatásával és posztgraduális képzésével foglalkozik, Klosterneuburgban, Bécs külvárosában.

Az ISTA elkötelezett amellett, hogy világszínvonalú kutatásokat végezzen. 2026-ig akár 90 kutatócsoport végez majd kutatást a legkorszerűbb nemzetközi környezetben.

Az ISTA PhD program egyik jellemzője a megosztott posztgraduális iskolai tapasztalat. A feltárás kezdeti szakasza elősegíti a fontos tudományos megközelítések és problémák széles körű megismerését. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy szilárd alapot teremtsenek az intenzív kutatáshoz a PhD-program második szakaszában.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikáció az alaptudományi kutatáshoz

Az ISTA oktatói felvételi stratégiáját az Emberek a terület előtt mottó foglalja össze; minőség a sebesség előtt . Célunk, hogy a világ legjobb elméit az ISTA-ba hozzuk, hogy élvonalbeli tudományos alapkutatást folytassanak. Az intézetet 2009-ben avatták fel, és 2026-ra körülbelül 90 kutatócsoportra fog bővülni. Ezt az izgalmas lendületet minden csapatunkba felvett tudós, köztük minden PhD hallgató is előmozdítja.

Nemzetközi és változatos tudományos közösség

Tudósaink a professzoroktól a posztdoktorokon át a hallgatókig a világ minden szegletéből érkeznek, több mint 80 különböző nemzetiséget képviselnek, és a legkiválóbb globális tudományos intézetekben és egyetemeken szerzett kutatásokra és diplomákra építenek.

Angol nyelvű

Az intézet egész területén angolul használjuk oktatási és kommunikációs nyelvet.

interdiszciplináris

Graduate Programunkat modern, átfogó képzés jellemzi, különös tekintettel az interdiszciplinaritásra .

Élvonalbeli kutatási képzés

A hallgatók szorosan együttműködnek a kis kutatócsoportok kiemelkedő oktatóival és első osztályú létesítményekhez férnek hozzá. A hallgatók az első évet tanfolyamok és rotációk elvégzésével töltik, mielőtt csatlakoznának egy csoporthoz.

A feltárás ezen első szakasza lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kutatási téma, valamint a kutatócsoport a legmegfelelőbb számukra, mielőtt a második szakaszban elmélyült téziskutatásba kezdenének.

Belépés alapképzéssel vagy mester fokozattal

Üdvözöljük a hallgatókat, akik alap- vagy mesterképzéssel rendelkeznek a természettudományi doktori programban való jelentkezésre.

7 Tanulmányi pálya

A PhD-képzés hét szakasza van:

 • Biológia
 • Kémia és anyagok
 • Számítástechnika
 • Adattudomány és tudományos számítástechnika
 • Matematika
 • Neuroscience
 • Fizika

Kutatócsoportok

 • 60 kutatócsoport 2022-ben
 • 90 kutatócsoport 2026-ig

Tudományos szolgálati egységek

A Scientific Service Units (SSU) támogatást nyújt a tudósok kutatási igényeihez. A következő SSU-kat az ISTA üzemelteti:

 • Bioképet készítő eszköz
 • Elektronmikroszkópia
 • Könyvtár
 • Élettudományi Alap
 • Miba Gépüzlet
 • Nanogyártó létesítmény
 • Preklinikai létesítmény
 • Tudományos számítástechnika

finanszírozás

Afinanszírozás minden kutatási területen nagyon fontos téma. Az ISTA különféle finanszírozási forrásokra támaszkodik valamennyi kutatója támogatására. A Pályázati Iroda azért van, hogy támogassa azokat az ISTA tudósokat, akik külső finanszírozásra szeretnének pályázni.

A PhD hallgatók az ISTA alkalmazásában állnak, és nemzetközileg versenyképes fizetésben és teljes társadalombiztosításban részesülnek. A hallgatók anyagi támogatást is kapnak, hogy tanulmányaik alatt tudományos konferenciákon és workshopokon vegyenek részt.

Colloquia Intézet

A heti Institute Kollokvium az ISTA fő kutatási szemináriuma. A világ minden tájáról és a természettudományok minden tudományterületéről meghívást kapnak tudósok, hogy mutassák be legújabb eredményeiket.

Intézeti értékelések

Az intézetet rendszeresen a világ minden tájáról vezető tudósokból (köztük a Nobel-díjasokból) álló nemzetközi áttekintő testületek látogatják meg, hogy az intézet független értékelését készítsék.

Karrier

Kiváló öregdiákjaink az ISTA-n végzett PhD tanulmányaikat követően sikeres karriert folytattak.

A doktoranduszok támogatást kapnak mentori és karrierfejlesztési programjainkon keresztül, amelyek az átadható készségek oktatására összpontosítanak az egyetemi és más területeken. Tanulmányaik során a doktoranduszokat a Career Services támogatja, amely karrierfejlesztési tanácsadást és képzést nyújt.

Rendszeresen tartanak TWIST beszélgetéseket is a Technológiai Transzfer Iroda által, amelyek célja a kutatók támogatása kutatási eredmények kereskedelmi fejlesztése és felhasználása terén.

Hová mennek az öregdiákok?

Ez az infographic megmutatja, hol megyünk öregdiákunk, miután elvégezték a diplomát.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Hol van ISTA?

Az Intézet mindössze 25 perces buszútra van Bécstől, amelyet folyamatosan a világ egyik legjobb városának választanak. Hallgatóink választhatnak, hogy Klosterneuburgban élnek, egy csendes környéken, gyönyörű erdőkkel, vagy közvetlenül a bécsi nyüzsgés. Számos lakhatási lehetőségünk is van az egyetemen.

Helyszínek

 • Klosterneuburg

  Am Campus,1, 3400, Klosterneuburg

Kérdések