Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Bevezetés

Max Planck Intézet

A Nemzetközi Max Planck Kutatóiskola (IMPRS) a szubcelluláris építészetről és dinamikáról (IMPRS-CBP) egy nemzetközi doktori képzési program, amelynek a Max Planck Biofizikai Intézet, a frankfurti Goethe Egyetem és a Mainz Johannes Gutenberg Egyetem ad otthont. A biofizika egy interdiszciplináris tudomány, amely a fizika elméleteit és módszereit alkalmazza a biológiai jelenségek megértésére. Küldetésünk a végzős hallgatók kiképzése a végső biológiai kihívások kezelésére: a sejt teljes molekuláris szintű megértésének megszerzése.

Olyan hallgatókat igyekszünk vonzani, akiknek erős egyetemi hátterük van a kvantitatív tudományokban (különösen a fizika és a matematika területén), és akik érdekeltek abban, hogy készségeiket alkalmazzák a biológiai és orvosbiológiai kutatások kiemelkedő kérdéseinek kezelésére.

Az IMPRS-CBP Kar mintegy 30 elkötelezett kutatóból, csoportvezetőkből, MPI-igazgatókból és professzorokból áll, elsősorban három intézményből: Frankfurti Goethe Egyetem (GU), Mainz Johannes Gutenberg Egyetem (JGU) és Max Planck Biofizikai Intézet (MPIBP). Nyolc intézet kapcsolódik a GU négy karához, amelyek részt vesznek az IMPRS-CBP-ben. Ezek az intézetek, valamint a Frankfurti Haladó Tanulmányok Intézete (FIAS) és az MPIBP már a „Science City Frankfurt Riedberg”, a Rajna – Main tudástérség nagy teljesítményű központjának szívében találhatók. A Riedberg campuson ma kutatást végeznek a holnap kémiai, biokémiai és fizikai alkalmazásával kapcsolatban. A jövőben a GU természettudományi tanszékei és tudományterületei megtalálják itt a helyüket.

A JGU-ban két, két karhoz tartozó intézet vesz részt az IMPRS-CBP-ben. A Frankfurtban és Mainzban található kutatócsoportok földrajzi, valamint tematikus közelsége miatt a két helyszín között szoros együttműködés és élénk kutatási környezet alakult ki.

A program koncepciókat és technikákat kínál a sejt kulcsfontosságú makromolekuláinak felépítésének, működésének és kölcsönhatásainak feltárására, a sejtes és többsejtű folyamatok szabályozására molekuláris és genomszintű szinten, valamint képalkotó és képalkotó módszerek kidolgozásával. modellezni ezeket a folyamatokat. Ezen túlmenően, a tanterv széles körű átadható készségeket ölel fel, és magában foglalja a többlépcsős karrier-mentorálást, amelynek célja kifejezetten doktori hallgatóink felkészítése a szakmai karrier kihívásaira a globális piacon, legyen szó akár akadémiai, ipari, akár azon kívüli területekről.

A tanítási koncepció a diplomás képzés három alapvető pillérén alapszik:

 1. Képzés-kutatáson keresztül
 2. Tanfolyamok és workshopok a műszaki és átadható készségekről
 3. Hálózatépítés a tudományos szakértők nemzetközi közösségében

A program egy felvételi képzés után épül fel, közvetlenül a toborzás után, amely egy háromhetes képzési blokkból áll, amelyet három laboratóriumi forgatás követ (1. fázis). A 2. szakasz magában foglalja a Ph.D. szakdolgozati kutatás, szakmai hálózatépítés és rendszeres előrehaladási áttekintés (TAC ülések), valamint további technikai vagy átadható készségtanfolyamok és választható oktatási tapasztalat.

Nemzetközi Ph.D. Program

A International Max Planck Research School on Cellular Biophysics Sejtbiofizikai Kutatóiskola (IMPRS-CBP) kiváló élettudományi hallgatókat hív fel teljes finanszírozású Ph.D. pozíciókat.

Az IMPRS-CBP egy nemzetközi doktori képzési program, amelynek a Max Planck Biofizikai Intézet, a frankfurti Goethe Egyetem és a Mainz-i Johannes Gutenberg Egyetem ad otthont.

Küldetésünk a végzős hallgatók kiképzése az egyik végső biológiai kihívás kezelésére: annak megértése, hogy az összetett szubcelluláris architektúra hogyan jön létre az egymással összehangoltan működő molekuláris funkciókból.

Tudjon meg többet karunkról, felszerelésünkről és projektjeinkről három laboratóriumi forgatásban, mielőtt kiválasztaná a laboratóriumot!

A jelentkezés határideje 2021. május 15.

Kínálunk:

 • Korszerű felszerelések a biofizika területén végzett kutatáshoz: Résztvevő intézményünk befogadó létesítményei a Cryo-EM, a röntgen-kristályográfia, az NMR, a tömegspektrológia és a fejlett fénymikroszkópia számára.
 • Interdiszciplináris felépítés: a strukturális biológia, a sejtbiológia, a neurobiológia, a molekuláris biológia és a számítási biológia kutatói az egyetemen szoros kapcsolatban állnak az egyetemen.
 • Kiváló keretfeltételek: teljes mértékben finanszírozott Ph.D. pozíciók és segítség minden szervezeti kérdésben
 • Lehetőség tartós hálózatok kiépítésére: a résztvevő intézményekből mintegy 30 elkötelezett kutató, csoportvezető, MPI-igazgató és professzor alkotja karunkat.
 • Vonzó és élhető régió: Frankfurt / Main egy nemzetközi tudományos, pénzügyi és kulturális központ.
 • Ph.D. közösség: a hallgatókat évente egyszer veszik fel, és közösen vesznek részt posztgraduális tanfolyamokon.

Helyszínek

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Németország

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Kérdések