Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Bevezetés

Az Institute of Science and Technology Austria - ISTA magasan kvalifikált bachelor vagy master fokozattal rendelkező jelöltek jelentkezését várja Ph.D. program. Teljes finanszírozású PhD pozíciókat kínálunk csillagászat, biológia, számítástechnika, kémia és anyagok, adattudomány és tudományos számítástechnika, földtudomány, matematika, idegtudomány és fizika területén egy világszínvonalú kutatási környezetben Bécs külvárosában.

2019-ben ISTA a világ Nature Index rangsorában (normalizált) a 3. helyezést érte el. 2018-ban ISTA a Nature Index Rising Stars „Top 30 akadémiai intézmény 30 év alatti” listáján az első tíz közé került. Minden hallgatónak 5 éves szerződést kínálnak, nemzetközileg versenyképes fizetést és teljes társadalombiztosítást kapnak. Pénzügyi támogatásban is részesülnek a hallgatók tudományos konferenciákon és workshopokon. A jelentkezési határidő 2024. január 8., a PhD kezdési időpontja 2024. szeptember

Az ISTA PhD program egyik jellemzője a megosztott posztgraduális iskolai tapasztalat.

Célunk olyan széles látókörű tudósok képzése, akik élvonalbeli, kíváncsiság-vezérelt kutatásokat végeznek. A feltárás kezdeti szakasza elősegíti a fontos tudományos megközelítések és problémák széles körű megismerését. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy szilárd alapot teremtsenek az intenzív kutatáshoz a PhD-program második szakaszában.

interdiszciplinaritás

Graduate Programunkat modern, átfogó képzés jellemzi, különös tekintettel az interdiszciplinaritásra.

A PhD-tanulmány hét szakasza van:

 • Biológia
 • Kémia és anyagok
 • Számítástechnika
 • Adattudomány és tudományos számítástechnika
 • Matematika
 • Neuroscience
 • Fizika

Az ISTA PhD tantervének különlegessége a rugalmasság – a hallgatók különböző célokkal érkeznek, és kialakíthatják saját oktatási és kutatási pályájukat. Egyes tanulók felfedezni vágynak ISTA ba, másoknak világos elképzelésük van arról, hová szeretnének eljutni. Programunk mindkettőt tartalmazza.

Élvonalbeli kutatás

A hallgatók szorosan együttműködnek a kiváló oktatókkal kis kutatócsoportokon belül, és első osztályú létesítményekhez férhetnek hozzá.

2019-ben ISTA a világ Nature Index rangsorában (normalizált) a 3. helyezést érte el. 2018-ban ISTA a Nature Index Rising Stars „A 30 legjobb 30 év alatti felsőoktatási intézmény” listáján az első tíz közé került, és a Nature Index jelen cikkében is szerepelt. További részletekért böngéssze át Nature Index kutatási profilunkat. 2018-ban is nálunk volt a legmagasabb az ERC Grant sikerességi aránya (48%), megelőzve a Weizmann Intézetet, az ETH Zürich-et, Cambridge-et és Oxfordot, valamint a Max Planck Társaságot. Tantestületünk számos kitüntetésben részesült, köztük az Erwin Schrö Dinger-díjban, a Ludwig Boltzmann-díjban és a Carus-éremben.

A hallgatói publikációk teljes listáját az ISTA Research Explorer adatbázisában tekintheti meg.

Kutatócsoportok

 • 69 kutatócsoport 2022-ben
 • 90 kutatócsoport 2026-ig

A legmodernebb létesítmények

Függetlenül attól, hogy milyen szakterületen tanul, hozzáférhet a legmodernebb berendezésekhez, hogy nemzetközileg versenyképes szinten végezhessen kutatást. A bioképalkotástól és az elektronmikroszkópiától a nanogyártásig és a nagy teljesítményű számítástechnikáig: a központosított tudományos szolgáltatások az élvonalbeli kutatást támogatják.

Ph.D. Fokozat

ISTA egy kutatóintézet, amely a tudomány mestere és a filozófia doktora cím adományozására jogosult. ISTA független közjogi jogi személy, és az Institute of Science and Technology Austria szövetségi törvénye (BGBl. I no. 69/2006) értelmében saját irányítási és irányítási struktúrákkal rendelkezik.

Mivel a diplomaadási jogkörünk közvetlenül az osztrák parlament törvényéből ered, ISTA mentesül az osztrák egyetemi törvény alól.

Támogatási és karrierfejlesztési szolgáltatások

ISTA &rsquo oktatói és adminisztrációja információkat, tanácsokat és támogatást tud nyújtani tanulmányai során. Az akadémiai támogató szolgáltatások magukban foglalják a tanulmányi pálya képviselőitől, a mentoroktól és a Graduate School Office-tól kapott útmutatást. Rendszeres karrierbeszélgetésekkel, készségfejlesztő tréningekkel, valamint az iparági vezetők látogatásával, a diplomás képzési és karrierfejlesztési programok felkészítik a tudósokat a következő lépéseikre; a tudományos életben, az iparban és azon túl.

Hol van ISTA ?

Az Intézet mindössze 25 perces buszútra található Bécstől, amelyet folyamatosan a világ egyik legjobb városának választanak. Diákjaink választhatnak, hogy Klosterneuburgban, egy gyönyörű erdőkkel körülvett csendes környéken élnek, vagy közvetlenül a bécsi nyüzsgés. Számos lakhatási lehetőségünk is van az egyetemen.

ISTA &rsquo egyetlen interdiszciplináris Ph.D. A program lehetővé teszi a hallgatók és az oktatók számára, hogy kutatócsoportokon és tudományágakon keresztül szabadon együttműködjenek. Ez új ötleteket és kutatási megközelítéseket ad.

ISTA doktoranduszai hét különböző tanulmányi irány közül választhatnak elsődleges pályaként: biológia, kémia és anyagok, számítástechnika, adattudomány és tudományos számítástechnika, matematika, idegtudomány és fizika. Sok oktató több pályához kapcsolódik, ami tükrözi az egyetemen működő kutatócsoportok interdiszciplináris jellegét, és lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy különféle szemszögből közelítsék meg az érdeklődésükre számot tartó témákat.

Rotációk három különböző kutatócsoportban

Minden bejövő Ph.D. A hallgató három körülbelül két hónapos rotációt végez különböző kutatócsoportokban. Az egyeztetési folyamat jó illeszkedést garantál a hallgatók és a felügyelők között, és új területeket és módszereket tesz lehetővé a hallgatók számára.

A szélesség és a mélység egyedülálló keveréke

Az interdiszciplináris alapkurzusok és a haladó választható tantárgyak kombinációja lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy kölcsönhatásba lépjenek a különböző tudományágak tudósaival, és mélyebben foglalkozzanak a választott témával.

A tudás határainak feszegetése

A leginnovatívabb kutatások általában a tudományágak határfelületein jönnek létre. A Doktori Iskolában a diákok központi szerepet játszanak abban, hogy a tudomány jövőjét formáló különböző megközelítéseket egyesítsenek.

A következő grafikon az ISTA csoportok közötti együttműködéseit mutatja be, a 2016-tól 2019 júniusáig tartó, társszerzős publikációk alapján.

Campus jellemzői

Az ISTA Campusa Klosterneuburgban található, egy történelmi városban Bécstől északnyugatra.

A helyszín a Bécsi-erdő között fekszik, mindössze 18 kilométerre Bécs városközpontjától.

A campus nagy részét laborépületek, hallgatói, oktatói és személyzeti lakhelyek, valamint egyéb létesítmények alkotják, beleértve a kávézót, az óvodát, a futballpályát, a teniszpályát és az Art/Brut Center gugging múzeumát.

  Belépők

  Jelentkezés Bachelor vagy Master fokozattal

  ISTA különböző akadémiai háttérrel rendelkező hallgatókat vár, akik készségeiket és tapasztalataikat a tudományos környezetbe tudják vinni.

  Szeretettel várjuk a biológia, idegtudomány, matematika, számítástechnika, fizika, kémia és kapcsolódó területeken alap- vagy mesterképzéssel rendelkező (vagy a beiratkozás előtti megszerzését váró) jelentkezőket.

  Nemzetközi angol nyelvű környezet

  ISTA több mint 50 országból érkezett változatos és nemzetközi hallgatói létszáma. Az intézet 72 különböző ország tudósait és munkatársait tömöríti.

  Az ISTA munkanyelve az angol.

  Felvételi költségek és tandíjak

  ISTA nem számít fel tandíjat. PhD és gyakornoki programjainkra való jelentkezéshez nem kell jelentkezési díjat fizetni.

  Jelentkezni lehet alap- és mesterképzésben

  ISTA különböző akadémiai háttérrel rendelkező hallgatókat vár, akik készségeiket és tapasztalataikat a tudományos környezetbe tudják vinni.

  A biológia, kémia, idegtudomány, matematika, számítástechnika, fizika, adattudomány és tudományos számítástechnika, csillagászat, földtudomány és kapcsolódó területeken Bachelor&rsquo vagy Master&rsquo diplomával rendelkező hallgatók jelentkezését várják.

  Hogyan kell alkalmazni?

  ISTA évente egyszer dolgozza fel a doktori programba való jelentkezéseket. A jelentkezéshez létre kell hoznia egy online fiókot, amely lehetővé teszi a jelentkezés különböző szakaszaiban történő nyomon követését. A rendszeren kívül beérkezett jelentkezéseket és dokumentumokat nem fogadjuk el.

  Kérjük, töltse ki az űrlapot egy asztali számítógép webböngészőjével. A mobileszközök (pl. Android, iPhone, iPad stb.) webböngészői nem támogatottak.

  Milyen alkalmazási anyagok szükségesek?

  Kérjük, töltse fel az alábbi dokumentumokat a pályázati portálra:

  • önéletrajz
  • Célnyilatkozat (SoP) A célnyilatkozat a pályázat fontos része. Ebben kérjük, ossza meg velünk mindazt, ami felkészít a diplomás szintű kutatásra. Például leírhatja korábbi kutatási projektjeit, motivációját, készségeit és hátterét, amelyek relevánsak a jelentkezési űrlapon kiválasztott kutatási területek és csoportok szempontjából. Próbáljon a lehető legpontosabban megfogalmazni tapasztalatait, hangsúlyt helyezve az elsajátított technikai készségekre. Kérjük, strukturálja a célnyilatkozatát úgy, hogy először foglalkozzon a fenti általános pontokkal, majd fejezze be a következő konkrét kérdések megválaszolását:
   • A Doktori Iskola első évének fontos célja, hogy kutatócsoporthoz kapcsolódva akadémiai otthont találjanak. Figyelembe véve, hogy a sikeres csatlakozás nem csak a saját preferenciáin múlik, több lehetőséget is mérlegelhet. Kutatási érdeklődése és háttere alapján melyik csoport(ok) lenne releváns az Ön számára, milyen sorrendben és miért? Kérjük, adjon meg legfeljebb három kutatócsoportot ISTA nál.
   • A Graduate School első évében három rotációt kell teljesítenie három kutatócsoportban. Magyarázza el, melyik csoportot választaná és miért. A Graduate School arra ösztönzi a hallgatókat, hogy fontoljanak meg egy rotációt a szakterületükön kívül; Ha úgy dönt, hogy megvizsgálja ezt a lehetőséget, melyik kutatócsoportot fontolná meg és miért?
   • Az összes képzési program egyetemi átiratai és oklevelei, valamint minden olyan év, amelyen részt vett és/vagy jelenleg beiratkozott (angol és eredeti nyelven)
   • 3 játékvezető elérhetőségei, akik felmérhetik tanulmányi és kutatási teljesítményét. Minden dokumentumot angolul kell benyújtani, és az egyetemi átiratok másolatait is eredeti nyelvükön kell benyújtani.

  Mik a kiválasztási kritériumok?

  A kiválasztási bizottság mutatók gyűjteményével értékeli a pályázó felkészültségét, motivációját és potenciálját. A következőket veszik figyelembe:

  1. Egyetemi teljesítmény: összességében, különös tekintettel a releváns szakterület-specifikus kurzusokra
  2. Professzorok és vezető tudósok által biztosított referencialevelek: az ipartól származó egy levél elfogadható, de az akadémiai háttérrel rendelkező levelek elsőbbséget élveznek; A játékvezetőket arra kérik, hogy foglalkozzanak az elemző képességekkel, a technikai jártassággal, az önálló munkavégzés képességével és a motivációval/elkötelezettséggel
  3. Célkimutatás: a pályázó korábbi kutatási tapasztalata és motivációja az adott PhD programra való jelentkezéshez: jó akadémiai illeszkedés? hogyan járul hozzá a program a jelölt jövőbeli karrierterveihez? stb.
  4. További releváns készségek (területspecifikus): például szakmai gyakorlatokon és/vagy kutatási projektekben való részvételen, természettudományi olimpiákon való részvételen, programozási nyelveken, labortechnikákon stb.
  5. Átvihető készségek: pl. kommunikációs készségek, csapatmunkában szerzett tapasztalat, korábbi mobilitási és nemzetközi tapasztalatok, hallgatói szervezetekben bizonyított vezetői tapasztalat stb.
  6. Sokszínűség: pl. egy nő informatikából/matematikából/fizikából; szakterületet váltó jelentkező stb.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Öregdiák statisztika

  Helyszínek

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

  Kérdések