Keystone logo
Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Bevezetés

Rövid leírás

A Magyarország legjobb 10 egyeteme közé sorolt, gyorsan fejlődő egyetemünk bölcsész, egészségtudományi, jogi, pedagógiai, pszichológiai, társadalomtudományi és teológiai szakok széles skáláját kínálja alap-, mester- és doktori szinten. Egyetemünk a keresztény szellemiség tiszteletben tartása mellett mindenki számára nyitott, a hallgató származásától és hitétől függetlenül.

A legtöbb kar és épület Budapesten található, amely barátságos kozmopolita központ a világ minden tájáról érkező hallgatók számára.

Legjobb 3 ok arra, hogy itt tanuljak

 1. Gyakorlatorientált oktatás, amely kész tudást ad.
 2. Elkötelezett munkatársak és önkéntes diáktársak segítenek a nemzetközi hallgatóknak érkezéskor és tanulmányaik során.
 3. Társadalmi, közösségi és sportesemények széles skálája járul hozzá a Károli Gáspár Egyetem hallgatójaként az élet felfedezéséhez és élvezetéhez.

Diákélet

Egyetemi szinten a Károli Gáspár Egyetem hallgatóit a Student Union (EHÖK) képviseli . A hallgatói szövetség feladatai közé tartozik a beiratkozott hallgatók és az egyetem közötti kommunikáció elősegítése, a hallgatók érdekképviselete a felsőoktatásban és a tudományos kérdésekben, valamint a regionális és nemzeti szervezetekben. Az EHÖK-nak koordinálnia kell a karok hallgatói szakszervezetét is, és tagja van a nemzetközi hallgatói szervezeteknek is.

A Károli Gáspár Egyetemen igazán aktív és fejlődő hallgatói élet él. A Diákközösség számos kulturális és szakmai programot szervez és kínál a hallgatók számára. A Diákközösség mindenkit arra buzdít, hogy találkozzon professzoraival és iskolai társaikkal az egyetemen kívül is, új barátságokat hozzon létre és új kapcsolatokat létesítsen.

A Károli Közösségi Napokat minden szemeszterben az őszi és a tavaszi szünet előtt tartják. Ezekben az alkalmakban különféle előadásokat szerveznek a hallgatók számára a tanulmányi területükhöz és a jövőbeli szakmákhoz kapcsolódóan, amelyeket tanáraik vagy a területük elismert szakemberei tartanak. Például a jogi hallgatóknak lehetősége van részt venni olyan bírók, ügyvédek vagy ügyészek által tartott előadásokon, akik karrierjük menetét mutatják be. Az esemény utolsó napja a Sportnap, ahol a résztvevők focizhatnak, kézilabdát, kosárlabdát, röplabdát vagy kipróbálhatják a zumba játékot. A bátrabb hallgatók csatlakozhatnak a paintball csatához.

Az egyetem hallgatói számos amatőr sportcsapatban részt vehetnek: futsal, kosárlabda, kézilabda, röplabda vagy vízilabda. Ezek a csapatok amatőr bajnokságokon játszanak, amelyeket más egyetemek és főiskolák szerveznek. A csatlakozás lehetősége mindenki számára nyitva áll, még az abszolút kezdők számára is. A sporttevékenységek mellett a hallgatóknak lehetősége van megtanulni a hagyományos magyar néptáncot is.

A Teológiai Kar számos spirituális programot kínál a hallgatók számára, mivel az aktív vallási / szellemi életet fontosnak tartják és ösztönzik az egyetemen. A Ráday Diákotthonban hetente egyszer tartanak bibliai tanulmányozó csoportokat az utasok számára. Hasonló alkalmak vannak a University lelkészének is. A kar maga még vallási programokat kínál, például a hétköznapok déli körében kollektív ima folyik, és vannak különféle imacsoportok, amelyeket a kar lelkes hallgatói koordinálnak.

A Bocskai István Kollégium egy önálló intézmény, magas szintű szakmai képzettséggel rendelkezik. Célja magas színvonalú oktatás biztosítása, tehetséges hallgatók támogatása, valamint szakmailag motivált és ambiciózus fiatal értelmiségiek képzése. E célok elérése érdekében a Haladó Kutatási Főiskola tagjai két műhelyben dolgoznak szakterületük alapján, amelyek a következők: köz- vagy magánjog.

A KAPSZLI egy 2004-ben alapított nonprofit szervezet. Tagjai, akik az egyetemen pszichológiát tanulnak, konferenciákat és rendezvényeket szerveznek és rendeznek annak érdekében, hogy mindenki számára bemutassák a pszichológia tudományát. Ezen előadások során, amelyeket gyakran saját területük ismert szakemberei tartanak, érdekes aktuális témákról és az új felfedezésekről beszélünk a pszichológiában. Ezenkívül a KAPSZLI felkészíti a hallgatókat jövőbeli szakmai életükre.

A KAPSZLI évente Magyarország egyik legnagyobb pszichológiai konferenciáját szervezi 40 előadással és több mint 20-30 műhelymunkával 3 nap alatt. Az év folyamán kisebb előadásokat tartanak havonta. Az előadások előkészítését, beleértve a weblapok és poszterek tervezését, az előadókkal való kapcsolatfelvételt, a hirdetést, a szponzorok keresését, mind a KAPSZLI tagjai szervezik, akik folyamatosan fejlesztik szervezetüket.

Ösztöndíjlehetőségek széles skáláját kínáljuk!

További információkért kérjük, látogassa meg weboldalunkat.

Campus jellemzői

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Ösztöndíjprogram keresztény fiatalok számára

  A Keresztény Fiatalok Ösztöndíjprogramjának alapvető küldetése, hogy a világ válságrégióiban élő és/vagy hazájukban hitük miatt fenyegetett keresztény fiatalok számára biztosítsa a magyarországi tanulás lehetőségét.

  A 2021/22-es tanévre az ösztöndíjat a következő országok állampolgárai számára hirdetik meg: Egyiptom, Libanoni Köztársaság, Iraki Köztársaság, Izrael Állam, Palesztina, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Szíriai Arab Köztársaság, Kenya Köztársaság, Szövetségi Demokrata Köztársaság Etióp Köztársaság, Örmény Köztársaság és Nigéria.

  Károli Keresztény Ösztöndíj

  A Károli Gáspár Református Egyetem ösztöndíjat alapított arra, hogy a közel-keleti, ázsiai és afrikai országokból érkező fiatal keresztény hallgatók számára biztosítson magyarországi tanulási lehetőséget. A programot a Károli Gáspár Egyetem finanszírozza és irányítja.

  Férőhelyek száma: legfeljebb 5 pályázó részesülhet ösztöndíjban

  A Károli Keresztény Ösztöndíj a következőkre terjed ki: tandíjmentes oktatás, havi támogatás a megélhetési költségekhez, kollégiumi elhelyezés az ösztöndíj teljes időtartamára, utazási költségtérítés hazafelé/országba, egészségügyi biztosítás Magyarországon.

  Stipendium Hungaricum ösztöndíj

  A magyar állam által finanszírozott Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramra egyes országok pályázóinak lehetõsége lehet pályázni. Az ösztöndíj fedezi a teljes tandíjat, a szállásköltséget (vagy a szállásköltséghez való hozzájárulást) és az egészségügyi biztosítást Magyarországon.

  Ez a tanulmányi program Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal érhető el a következő országok állampolgárai számára: Albánia, Algéria, Argentína, Kambodzsa, Zöld-foki-szigetek, Grúzia, India, Indonézia, Irán, Irak, Jordánia, Koszovó, Kurdisztáni Regionális Kormányzat/Irak, Kirgizisztán, Libanon, Moldova, Montenegró, Marokkó, Mianmar, Namíbia, Észak-Macedónia, Pakisztán, Palesztina, Oroszország, Szingapúr, Dél-Korea, Szudán, Szíria, Tádzsikisztán, Tunézia, Törökország, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán, Jemen

  Helyszínek

  • Budapest

   H-1091 Budapest, Kálvin tér 9., , Budapest

   Kérdések