Keystone logo
LMU University – Faculty of Medicine

LMU University – Faculty of Medicine

LMU University – Faculty of Medicine

Bevezetés

A Müncheni Orvostudományi Kutatóiskola (MMRS) az LMU Orvosi Karának központi intézménye. Úgy tervezték, mint egy ernyőszerkezet, amely felöleli az összes doktori képzést (rendszeres doktori tézisek és strukturált Ph.D. programok) a humán orvostudomány, a fogorvoslás, a humán biológia és az élettudományok területén.

Az LMU Münchenben található Dr. von Hauner Gyermekkórház Németország és Európa egyik vezető és leghatékonyabb egyetemi gyermekkórháza. Kiváló kutatási, képzési és oktatási feltételeket kínál ambiciózus orvosok és tudósok számára. A rendkívül interdiszciplináris környezet és a neves kutatócsoportok lehetőséget adnak a legkorszerűbb kutatási projektekben való részvételre és a legmagasabb egészségügyi színvonalú betegellátás biztosítására.

Az MMRS egyik fő feladata a Ph.D. a „Ph.D. Medical Research” vizsgaszabályzatának alapterületei, a kar nemzetköziesedésének elősegítése érdekében. Eddig a fő területek: „Nemzetközi Egészség” (Nemzetközi Egészségügyi Központ), „Szájtudományok” (Poliklinik für Zahnerhaltung und Parodontologie), „Epidemiológia és közegészségügy” (IBE), „Tüdőbiológia és betegség” (Átfogó Pneumológiai Központ, Helmholtz) és a „Genomikus és molekuláris medicina – személyre szabott megközelítések a gyermekkori egészséghez” is szerepel a kínálatban.

Ezenkívül a kutatóképző csoportok ("Graduiertenkollegs") és a kollaboratív kutatóközpontok ("Sonderforschungsbereiche") lehetőséget kapnak arra, hogy hallgatóiknak Ph.D fokozatot adományozzanak. "Ph.D. Medical Research" vizsgaszabályzat keretében.

Központi kapcsolattartóként az MMRS iroda tanácsadói minőségben segíti a kart az új Ph.D. kidolgozásával kapcsolatos minden vonatkozásban. fő területek és a doktori tanulmányok lefolytatása.

Az MMRS iroda egyben a központi adminisztratív egység is, ahol minden doktori képzéssel kapcsolatos ügyet intéznek. Valamennyi hallgatóról központi adatbázist vezetnek, a felvételiket, vizsgákat szervezik, bizonyítványokat, okleveleket készítenek és osztanak ki.

Minden doktorandusz automatikusan tagja az MMRS-nek, miután doktorjelöltként felveszi a karra.

A mi megközelítésünk

A holnap vezetőit oktatjuk az (bio)orvosi kutatások területén. Támogatjuk a fiatal tudósokat és gyermekorvosokat, hogy a személyre szabott precíziós orvoslás úttörőivé váljanak. Szeretnénk előmozdítani a genomikai kutatást, hogy világszerte segíthessünk a súlyos, összetett és ritka betegségekben szenvedő gyermekeknek. A Ph.D. A diákokat kiváló tudósok felügyelik, és teljes hozzáférésük van a legmodernebb létesítményekhez.

Küldetés

Küldetésünk, hogy magasan kvalifikált fiatal tudósok számára biztosítsuk a legjobb kutatási feltételeket, elősegítsük a kiváló Ph.D. érdeklődését és kompetenciáit. hallgatókat, és a legmagasabb szinten felkészíteni őket jövőbeli karrierjükre.

Látomás

Elképzelésünk az, hogy egyetlen gyermeknek sem kell súlyos, összetett vagy ritka betegségben meghalnia. Ennek elérése érdekében kutatásba és a legjobb fiatal tudósok és gyermekorvosok képzésébe fektetünk be.

Elérhető végzettségek az Orvostudományi Karon:

Az Orvostudományi Kar öt különböző doktori fokozatot ad ki, a (leendő) doktorjelölt minősítő fokozatától, valamint a potenciális témavezető végzettségétől függően.

Dr. med.

A doktori fokozat Dr. med. humán orvosi képesítéssel rendelkező hallgatóknak szól.

Dr. med. horpadás.

A doktori fokozat Dr. med. horpadás. fogorvosi képesítéssel rendelkező hallgatóknak szól.

Dr. rer. biol. zümmögés.

A humánbiológia doktori fokozatot azoknak a doktorjelölteknek szánják, akik doktori projektet szeretnének folytatni az orvosi karon, de nem rendelkeznek humán- vagy fogorvosi diplomával.

Ph.D. orvosi kutatás

A Ph.D. Az in Medical Research egy 3 éves strukturált kutatóképzési program, amely az orvosi kutatások aktuális tartalmára összpontosít, különös tekintettel az orvosbiológiai kísérleti, klinikai vagy transzlációs kutatásokra, illetve a közegészségügyi kutatásokra. A jelentkezők jelentkezését és kiválasztását az adott alapterületek és képzési csoportok végzik.

Dr. rer. nat.

A Dr. rer. nat. ist az élettudományok oklevelével rendelkező doktorjelöltek számára. Biztosan olyan osztályzatot kell elérnie, amely lehetővé teszi doktori kutatási projekt végrehajtását az LMU egyik élettudományi karán. A doktori kutatási projekt felügyeletét csak élettudományi doktori fokozattal rendelkező témavezető végezheti.

Helyszínek

 • Munich

  Geschwister-Scholl-Platz,1, 80539, Munich

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések