Keystone logo
Masaryk University Faculty of Arts PhD angol nyelven
Masaryk University Faculty of Arts

PhD angol nyelven

Brno, Csehország

4 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2000 / per year *

Összekevert, Az egyetemen

* évenként

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

123156_masarykuniversity_keystone.png

Az angol nyelvészet doktori tanulmányi programja fejleszti a hallgatók nyelvtudományi ismereteit és felkészíti őket önálló kutatási tevékenységre, különösen a funkcionális szintaxis, a pragmatika, a szociolingvisztika, a stilistika és a fordítási tanulmányok területén. A hallgatók megismerkednek a nyelvi kutatási módszerekkel, amelyeket később alkalmaznak doktori értekezésük elkészítése során.

Diplomás rendeltetési hely

Az angol nyelvészet doktori képzésének végzősei olyan humán tudományok területén betöltött pozíciókat találnak, amelyek megkövetelik a birtokostól, hogy önálló kritikai gondolkodást alkalmazzon, és képes legyen bemutatni a nyelvi és társadalmi-kulturális témák széles skáláját. Kutatóként, egyetemi oktatókként, szerkesztõként, fordítóként, valamint a humán tudományok területén tevékenykedõ szervezeteknél magas rangú állásokban dolgoznak.

Tanulmányi lehetőségek

Egyetlen tárgyú tanulmányok

Nincs tanfolyam beállítva

Egy tantárgyú szakirányú tanulmányok

Nincs tanfolyam beállítva

Felvételi követelmények

Nem kell, hogy jöjjön Brno személyesen, hogy a felvételi vizsga. A felvételi folyamat eredménye az Ön által benyújtott dokumentumok minőségétől függ. Ezeket a felvételi bizottság értékeli, és az eredményekről e-mailben értesítjük.

Felvételi feltételek

Javasoljuk, hogy a pályázat elküldése előtt válassza ki és vegye fel a kapcsolatot a felügyelővel. További információkért kattintson ide .

 1. Elektronikus pályázat benyújtása a Masaryki Egyetemi Információs Rendszerben.
 2. Három ajánlólevél benyújtása.
 3. A pályázók diplomamunka másolatának benyújtása (angol nyelven). Ha ez nem áll rendelkezésre, be kell nyújtani a dolgozat angol nyelvű összefoglalóját, valamint a jelentkező legalább húsz oldalas példáját a jelentkező angol nyelvű tudományos vagy tudományos írásaiból. A Masaryki Egyetem diplomásainak nem szükséges másolatot benyújtani, mivel a diplomamunkáik a Masaryki Egyetemi Információs Rendszeren keresztül elérhetők a Doktori Tanulmányok Bizottságához.
 4. Egyetemi / főiskolai tanulmányok átiratának benyújtása, amely tartalmazza:
  • Az intézmény (ek) látogatásának dátumai.
  • Az elvégzett kurzusok és vizsga címe, valamint a kapott pontok.
 5. Kutatási javaslat benyújtása a doktori értekezéshez (angol nyelven).
 6. Motivációs nyilatkozat benyújtása az angol nyelv doktori fokozatának megszerzéséhez a Masaryki Egyetemen (angol nyelven).
 7. Egy akadémiai életrajz (angol nyelven) benyújtása.
 8. Bizonyítsa be az angol nyelvtudást a közös európai referenciakeret C2 szintjén az alábbi bizonyítványok egyikének benyújtásával (legfeljebb egyéves a kérelem benyújtásakor):
  • IELTS Akadémiai pontszáma 8,0 vagy magasabb.
  • Cambridge-i angol nyelvtudási bizonyítvány, A vagy B jelöléssel
  • A TOEFL iBT pontszáma legalább 110.
  • Az angol nyelvű országokban (pl. Az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon és a Karib-térségben, Afrikában és Ázsiában beszélő országokban) végzett főiskoláknak vagy egyetemeknek nem kell vizsgálati pontszámot benyújtaniuk.
 9. Kap pozitív ajánlást az angol nyelvű doktori tanulmányoktól, amely a fenti pontokban ismertetett anyagok komplex értékelésén alapul.
 10. Ezenkívül minden külföldi diplomával rendelkező pályázónak (az alábbiakban meghatározottak kivételével) be kell nyújtania mesterfokozatát hivatalos elismerés céljából a Cseh Köztársaság Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztériumán. Mivel ez a folyamat ("nostrifikáció") több hónapot is igénybe vehet, ezért ajánlott, hogy a jelentkezők a jelentkezéssel egyidejűleg nyújtsák be ezt az anyagot. A hivatalos elismerés nélküli jelentkezők nem léphetnek be az egyetemre. Részletes utasítások itt találhatók .
 • Az olyan egyetemek diplomáinak tulajdonosai, amelyek olyan országokban helyezkednek el, amelyekkel a Cseh Köztársaság szerződést kötött az akadémiai diplomák és címek kétoldalú elismeréséről (jelenleg Németország, Magyarország, Lengyelország és Szlovénia), kérjük, olvassa el itt .
 • A Szlovákiában található egyetemek diplomáinak tartsa be az itt leírt utasításokat.

Alkalmazás

Hozza létre itt alkalmazását.

Jelentkezési határidők

Január 1-jétől április 30-ig a jelentkezés a őszi félévben.
Július 1-jétől október 31-ig a jelentkezés a tavaszi félévben.

Meghosszabbított jelentkezési határidő a 2020 őszi bevételre (első félév online)

Május 1. - augusztus 31.

A felvételi feltételekben fent meghatározott dokumentumokat digitális formában kell benyújtani, és az online jelentkezéshez csatolni kell április 30-ig (augusztus 31-ig) vagy október 31-ig .

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • PhD alkalmazott nyelvészetből
  • Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság
 • Szemiotika és kommunikációs filozófia PhD
  • Prague, Csehország
 • Hong Kong PhD Fellowship Scheme
  • Hong Kong, Hongkong