Keystone logo
North Dakota State University - Graduate School

North Dakota State University - Graduate School

North Dakota State University - Graduate School

Bevezetés

Az Észak-Dakota Állami Egyetem megkülönböztető jellegű, mint hallgató-központú, földtámogató, kutató egyetem.

Az NDSU a Nemzeti Kutatási Alapítványnak jelentett kutatási kiadások alapján a 94. helyen áll az állami kutatóegyetemek között. Ezenkívül az NDSU szerepel a Nemzeti Tudományos Alapítvány száz legnagyobb listáján több területen, beleértve az agrártudományt is; üzletvezetés és üzlet; kommunikáció; számítógép tudomány; természeti erőforrások és természetvédelmi tudomány; politikatudomány és kormányzat; társadalomtudományok; szociológia, demográfia és népességkutatás; vizuális és előadóművészet.

A fő campus az észak-dakotai Fargo-ban található, az egész állam területén kiterjesztési szolgáltató és kutató kísérleti állomás található.

Küldetés, jövőkép, alapértékek

Küldetés

Az észak-dakotai Állami Egyetem energiával és lendülettel foglalkozik a változó világban élő emberek igényeivel és törekvéseivel a földadomány-alapítványunkra építve.

Látomás

Elképzeltünk egy élénk egyetemet, amely világszerte a mai nagyvárosi föld-támogatási intézmény lesz.

Alapértékei

Az NDSU-t az alábbi alapvető értékek és elvek vezérlik:

Land-Grant

A földrajzilag és kulturálisan változatos populációkat tükrözi és szolgálja. Megosztjuk az intézményi sikereket az egyetemen. Elõrejelezzük és üdvözöljük a növekedést és a szolgáltatást, amely még elképzelhetetlen módon történik. Egyedülálló bonyolultságot ölel fel, mint az Észak-Alföldön működő föld-támogató egyetem. Továbbra is elkötelezettek vagyunk az emberek globális kiszolgálására.

Emberek

Erőt és vitalitást kapunk egymástól és a különböző közösségektől, amelyeket szolgálunk. Képzeljük el az egyetemi közösség biztonságának és jólétének előmozdításával a szellemi és személyes fejlődéshez vezető tudományos és társadalmi környezetet. Támogatjuk a kiválóságot a döntésekben részt vevő egyéneken keresztül, és értékeljük az együttműködést a közös jóság érdekében.

Tanítás és tanulás

Kiváló oktatási és tanulási környezetet biztosítunk a hagyományos osztályteremben és azon kívül is. Elősegítjük és megbecsüljük a liberális, a diplomás és a szakmai oktatást olyan kollegiális környezetben, ahol az eltérő elképzelések megoszthatók. Olyan környezetet támogatunk, amely elősegíti az egész életen át tartó tanulást, egyedileg meghatározott célokkal.

Etika

Az elméleti cselekvés és az etikai döntéshozatal révén megőrizzük integritását.

Kultúra

Mi leszünk a szárazföldi támogatási egyetem, amelyet az emberek és ötletek különbségeinek tiszteletben tartásával és tiszteletben tartásával akarunk lenni. Támogatjuk az Észak-Dakota Egyetemi Rendszer céljait, és értékeljük a kollégiumokkal és egyetemekkel való együttműködést világszerte. Támogatjuk programjaink és szolgáltatásaink elérhetőségét.

felelősségre vonhatóság

Különös kapcsolatunk van Észak-Dakota népeivel, és elszámoltathatók vagyunk velük szemben. Aktívan törekszünk hozzájárulni régiónk gazdasági fellendüléséhez és az életminőség javításához.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Ösztöndíj

Elkötelezett egyetem vagyunk, és elismerjük és folytatjuk az ösztöndíj minden formáját, beleértve a felfedezést, a tanítást, az integrációt és az alkalmazást. Támogatjuk az akadémiai szabadság jogait és kötelességeit.

Helyszínek

  • Fargo

    1340 Administration Ave., Fargo, 58102, Fargo

Kérdések