Keystone logo
© Nova National School of Public Health
NOVA University Lisbon - National School of Public Health

NOVA University Lisbon - National School of Public Health

NOVA University Lisbon - National School of Public Health

Bevezetés

Útmutató a népegészségügyi oktatásban

204164_Designsemnome2.png

A NOVA Nemzeti Közegészségügyi Iskola ( NOVA NSPH ) konszolidált és diverzifikált megközelítés alapján érte el ezt a vezető pozíciót a mai igényeknek megfelelő, diplomás kurzusokból álló képzési portfólióval, amely a hallgatóközpontú tanulási folyamatra összpontosít, valamint kiváló és tapasztalt professzorokból álló testülettel. .

A kutatással szorosan együttműködve és a gyakorlattal való erős kapcsolattal a NOVA NSPH rendkívül differenciált szakemberek kritikus tömegét fejlesztette ki. Diákjaink kitűnnek műszaki, tudományos készségeikkel és cselekvőképességükkel, különböző ágazatokban, képesek szembenézni a legösszetettebb közegészségügyi kérdésekkel, a folyamatosan változó globális környezetben.

Nemzeti és nemzetközi K+F

Hazai és nemzetközi minőségi kutatásokat fejlesztünk.

NOVA NSPH komplex és versenyképes kutatási projekteket vezet, és részt vesz azokban, egy olyan kultúrában, amelyet a közegészségügy jelenlegi és jövőbeli kihívásai vezérelnek, és amelynek középpontjában az innováció és a társadalmi hatás áll.

A bizonyítékok előállítása támogatja a lakosság egészségét és jólétét, és erősíti az egészségügyi rendszereket, ahol a prioritás a bizonyítékok alkalmazható megoldásokká való lefordítása, valós kontextusban, a helyitől a globálisig.

Az emberek a sikerünk kulcsa

Sikerünket a csapatunk hozza. Az alkalmazottak létfontosságúak intézményünk számára, mert közvetlenül ők felelősek küldetésünk, célunk és alapelveink megvalósításáért . A tanárok, a nyomozók, a partnerek, a diákok és az öregdiákok elkötelezettsége teszi lehetővé ennek a fontos közösségi szerepnek a betöltését.

Diákjaink

NOVA NSPH évente mintegy 180 új hallgatót fogad egy vagy több éves kurzusokra, beleértve a doktori, mesterképzési és szakirányokat. Emellett mintegy 200 diák vesz részt rövid kurzusokon.

Mester-, PhD- és egyéb záródolgozatokat általában elismert tudományos folyóiratokban publikálnak. Diákjaink változatos oktatási háttérrel rendelkeznek, beleértve az orvostudományt, az ápolást, a gyógyszerészetet, az egészségügyi technológiákat, a vállalkozókat, a közgazdaságtant, a menedzsmentet, a jogot, a pszichológiát és másokat.

Statisztika

Tények és számok

A foglalkoztathatóság aránya

 • A NOVA NSPH Masters foglalkoztathatósági aránya magasabb, mint 85%.
 • NOVA NSPH PhD hallgatói 100%-os foglalkoztathatósági rátával rendelkeznek.
 • Egy évvel a NOVA NSPH mesterkurzus befejezése után a hallgatók gyakran „önfoglalkoztatóvá” váltak (+21% az előző évhez képest).

Innováció és vállalkozás

 • A mester- és doktori fokozatok körülbelül 1/3-a részt vesz valamilyen innovációs és vállalkozói kezdeményezésekben. Ezek közé a tevékenységek közé tartozik a már meglévő családi vállalkozások fenntartása és új cégek alapítása.
 • A vállalkozói kezdeményezésekben részt vevő PhD-k különösen új termékek és/vagy szolgáltatások létrehozására irányulnak.

Nemzetközi diákok

88 külföldi diák 24 nemzetiségből

a bevételek 8%-a nemzetközi forrásból származik

Ez az információ az OBIPNOVA – Observatory for Professional Insertion of NOVA University of Lisbon Graduates adatain alapul, amelyek a NOVA National School of Public Health hallgatóinak (végzettek, mesterképzések és PhD fokozatok) eredményeit követik a diploma megszerzését követő 10 év során.

  Belépők

  NOVA NSPH évente több mint 25 tanfolyamot tart. A Ph.D., a mesterképzések, a posztgraduális vagy a rövid távú kurzusok mindegyike eltérő felvételi dátummal rendelkezik.

  Ezeket az információkat az alábbi webhelyen találja meg, vagy vegye fel a kapcsolatot az Akadémiai Szolgáltatásainkkal ( [email protected] ).

  NOVA National School of Public Health Naptár

  1 félév: szeptembertől februárig
  2 Félév: februártól júliusig
  Vizsgák - 1 félév: február
  Vizsgák - 2º félév: július/szeptember

  Campus jellemzői

  A Campus

  Könyvtár

  Könyvtárunk 15 felhasználót tud fogadni, és ingyenes hozzáférést biztosít minden kiadványhoz. Az oktatói kar és a hallgatók, valamint NOVA NSPH Alumni és a nagyközönség számára elérhető a Dokumentációs és Információs Központunk - CDI - szabályzata szerint.

  Könyvtári gyűjteményünk több mint 17 500 kötetet tartalmaz (beleértve az ún. szürke irodalmat is), nyilvános katalógusban; és mintegy 200 tudományos folyóirat nyomtatott formában.

  Van egy könyvtárközi kölcsönzési szolgáltatásunk, amely belföldi és nemzetközi szinten is elérhető, ahol a felhasználók hozzáférést kérhetnek olyan könyvekhez, könyvfejezetekhez és folyóiratcikkekhez, amelyek nem állnak rendelkezésre létesítményeinkben.

  A könyvtár hozzáférést biztosít számos teljes szövegű adatbázishoz, valamint a Biblioteca do Conhecimento Online- hoz (b-on), ahol a felhasználók számos tudományos publikációból szerezhetnek információkat, még az egyetemen kívül is.

  Internet-hozzáférés

  Az iskolai campus egész épületében wifi van. A diákok rendelkezésére áll egy számítástechnikai központ is, mintegy 30 munkaállomással, mindegyik internet- és nyomtató-hozzáféréssel.

  Iskolai laborok

  NOVA NSPH számos közegészségügyi kérdésben végzett kutatásáért elismert. Ehhez az iskolának 2 laborja van:

  Az Elemzési és Vezetési Technikák Laboratóriuma
  Az Elemzési és Vezetési Technikák Laboratóriuma a technikák fontos adatbázisa az oktatás/tanulás, valamint a kutatási, fejlesztési és innovációs projektek számára.

  A Foglalkozás-egészségügyi Laboratórium
  A NOVA NSPH Foglalkozás-egészségügyi Laboratórium a kutatási projektek fejlesztésének és a Közösség külső fellépéseinek támogatásának szentelt hely. Emellett klinikai értékelési technikákat fejleszt az egészségfelügyeletben, a Foglalkozás-egészségügy összefüggésében, amelyek alkalmazhatók a Munkaorvostudományi kurzus oktatási-tanulási folyamatában.

   Öregdiák statisztika

   Rangsorok

   Népegészségügyi mesterképzés

   1ª a 2022-es Eduniversal legjobb mesterranglistájának TOP 100-ban

   2022-ben a NOVA National School of Public Health közegészségügyi mesterkurzusát az EDUNIVERSAL BEST MASTERS RANKING "Egészségügyi kategóriában" a " Best Masters 2022 " kategóriába sorolta.

   APHEA nemzetközi tanúsítvány

   2023-ban a Közegészségügyi Mesterkurzus megkapta az APHEA nemzetközi minősítést , amely nemcsak a kurzus kiválóságát bizonyítja, hanem a NOVA National School of Public Health elkötelezettségét is az egészségügyi menedzsment nemzetközi oktatási szabványai iránt.

   Helyszínek

   • Lisbon

    Avenida Padre Cruz, 1600-560 Lisbon, 1600-560, Lisbon

   • Lisbon

    Lisbon, Portugália

    Kérdések