Keystone logo
Queen's University Belfast - PhD építészet
Queen's University Belfast

- PhD építészet

Belfast, Egyesült Királyság

3 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 23 850

Az egyetemen

Bevezetés

A Queen's Architecture az építészet és az urbanizmus kérdéseivel foglalkozik egy egyre inkább globalizálódó világban, ahol olyan tényezők, mint a fenntarthatóság és az éghajlatváltozás, az identitás és az örökség, valamint a kézművesség és a forma fogalma olyan összetett kontextust hoznak létre, amelyet az építészetnek közvetítenie kell.

Az építészet a Queennél egyaránt értékeli a hagyományos tudományos és gyakorlati kutatást. Rendelkezünk olyan szakértelemmel, hogy támogassuk a PhD-képzést (teljes és részmunkaidős), amelyek mélyreható kutatásokat foglalnak magukban kulturális, történelmi és technológiai összefüggésekben Írországban és világszerte, és gyakorlaton alapuló PhD-képzést (részmunkaidős) kínálunk azok számára, akik bővíteni vagy bővíteni szeretnének. újra meghatározzák jelenlegi tervezési gyakorlatuk határait és ambícióit. Tervezés szerinti kutatási tevékenységünk nemcsak a meglévő elemzésén, hanem a kifinomult tervezési gondolkodáson keresztül feltárt új folyamatok, viselkedések és helyzetek dokumentálásán keresztül új ismereteket is felszínre hoz. Mindkettőben az építészetet a városi, külvárosi és vidéki tájak lencséjének és mértékének tekintik.

A vizsgálat módja / időtartama

A regisztráció teljes vagy részmunkaidőben történik, az Egyetem által kijelölt felügyelő csoport irányításával. PhD-dolgozatát három éves teljes munkaidős vagy hatéves részmunkaidős regisztráció végén kell benyújtania.

Tárgy összefoglalása

A Queens építészete a legjobb 200 között van a QS világranglistán. Írország szigetén vezető szerepet töltünk be az építészeti kutatásban, és valóban világszínvonalú szakértelemmel rendelkezünk az építészeti tervezés, a fenntartható városok, az örökség és az építészeti humán tudományok területén. Az építészet vezetője, Dr. Sarah Lappin hat évig volt az Építészeti Bölcsészettudományi Kutatószövetség elnöke, és társalapítói voltunk az All-Ireland Architecture Research Group-nak. Olyan kutatásokat fog végezni, amelyek az építészet kérdéseivel foglalkoznak az egyre inkább globalizálódó világban, olyan kutatási területre összpontosítva, mint a lényegesség (új technológiák fejlesztése); urbanizmus (fenntarthatóság és örökség); fenntarthatóság (városi reziliencia fejlesztése alkalmazkodással); örökség (az építészeti múlt dokumentálása) és a kulturális kontextus (a városban való mozgás valós idejű megértése). Nagyra értékeljük a hagyományos akadémiai és gyakorlati alapú kutatásokat, különösen a kutatási tervezést, amelyet nemcsak a meglévő elemzésével, hanem az új tervezési gondolkodásmód által létrehozott új folyamatok és helyzetek dokumentálásával is új ismeretek megszerzésére használunk.

Építészeti kiemelések

Iparági linkek

  • Az Architecture számos egyetemmel és más szervezettel működik együtt világszerte. Ezek a következők: TU Delft; MIT; Tokiói Fővárosi Kormány; Green Building Council, Ausztrália; Innovate UK; Észak-Írország klímaváltozás; Belfast Városi Tanács Fenntartható Fejlődési Csoportja; Todd Architects, Belfast; és a Queen's Film Theatre, Belfast.

Világszínvonalú létesítmények

  • A Queen's építészete modern, korszerű tervezőstúdiókkal és áttekintő/kiállítóterekkel büszkélkedhet. Vadonatúj műhelyünkben lézervágással, modellkészítéssel és 3D nyomtatással próbálhatják ki ötleteiket a hallgatók.

Nemzetközileg elismert szakértők

  • Írország szigetén vezető szerepet töltünk be az építészeti kutatásban, és valóban világszínvonalú szakértelemmel rendelkezünk az építészeti tervezés, a fenntartható városok, az örökség és az építészeti humán tudományok területén.

Hallgatói élmény

  • A választott témavezetőikkel szorosan együttműködve a PhD hallgatók a Természeti és Épített Környezet Iskola kutatási témáihoz is kapcsolódnak, kihasználva az iskolában folyó kutatások több tudományágat átfogó kontextusát.

Legfontosabb tényeket

A Russell Group egyetemeként és az Egyesült Királyság legjobb 10-ében (Guardian University Guide és Complete University Guides 2022) a Queen's az egyik legjobb hely az Egyesült Királyságban, ahol építészetet tanulhatnak.

  • A kutatás minőségét tekintve a Queen's a 12. helyen áll az Egyesült Királyságban az építészet, épített környezet és tervezés terén (REF 2021/Times Higher Education).

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések