Keystone logo
Queen's University Belfast PhD nyelvészet
Queen's University Belfast

PhD nyelvészet

Belfast, Egyesült Királyság

3 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 18 900 *

Az egyetemen

* nemzetközi díj

Bevezetés

A nyelv tanulmányozása alapvető fontosságú a School of Arts kutatási környezetében, az angol és az angol nyelvben

Nyelvek, ahol különféle nyelvi megközelítéseket alkalmaznak az angol, francia, ír stb. változataihoz.

Része lesz egy dinamikus doktori kutatási környezetnek, és változatos hátterű hallgatókkal fog tanulni. Felügyeljük a kutatást végző hallgatókat a nyelvészet kulcsfontosságú részterületein, beleértve: szociolingvisztikát; nyelvi változatosság és változás; nyelvpolitika (oktatás, közösségi nyelvek, kisebbségi nyelvek); helynevek; új médiában, narratívában, irodalomban, retorikában, diskurzuselemzésben és fordításban használt nyelv; valamint a nyelvismeret fejlesztése a fonetika és fonológia, a lexikológia, a morfológia-szintaxis és a pragmatika szintjén.

A több mint 200 nappali és részmunkaidős kutatóhallgatóból álló élénk közösség részeként lehetősége nyílik kutatási potenciáljának fejlesztésére egy olyan élénk kutatói közösségben, amely előtérbe helyezi az ötletek és az innováció kölcsönös megtermékenyítését a tudás fejlesztésében.

Nyelvtudományi kiemelések

Nemzetközileg elismert szakértők

A hallgatók nem csak a nyelvészeten belül számos terület közül választhatnak, hanem egy adott nyelvre vagy nyelvekre (pl. angol, francia, ír, kínai) is szakosodhatnak.

Legfontosabb tényeket

A kutató hallgatókat arra ösztönzik, hogy teljes körű és aktív szerepet játsszanak az iskolán belül végzett kutatási tevékenységek széles skálájával kapcsolatban, és számos forrás áll rendelkezésre, többek között:

Lehetőségek posztgraduális iskolai képzéseken való részvételre, amelyek célja, hogy maximalizálják kutatói képzését és tapasztalatait, valamint hogy megszervezzék vagy részt vegyenek a Common Grounds, az éves posztgraduális konferencián.

Hozzáférés a Queen's University posztgraduális kutatói fejlesztési programjához, beleértve a szakmai képzést és a projektmenedzsment bizonyítványát.

Részvételi lehetőség az Iskola Nyelvtudományi Kutatóközpont által vezetett tevékenységekben.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések