Keystone logo
University of Cyprus

University of Cyprus

University of Cyprus

Bevezetés

Vízió és küldetés

A University of Cyprus úttörő kutatóintézetté kíván válni, amely nemzetközi tudományos elismerést szerez az európai felsőoktatásban, versenyképes programokat kínál, és kiválósági központtá válik a tágabb euro-mediterrán régióban.

Az egyetem fő célja kettős: az ösztöndíj és az oktatás előmozdítása oktatáson és kutatáson keresztül, valamint Ciprus kulturális, társadalmi és gazdasági fejlődésének előmozdítása.

Ebben az összefüggésben az egyetem úgy véli, hogy az oktatásnak többet kell nyújtania, mint egyszerű tudásfelhalmozást. Ösztönöznie kell a tanulókat a tanulási folyamatban való aktív részvételre és a közösségben való felelősségteljes szerepvállaláshoz szükséges értékek elsajátítására. Az egyetem magas követelményeket támaszt az ösztöndíj minden ágával szemben.

A kutatást minden osztályon előmozdítják és finanszírozzák az ösztöndíjhoz való hozzájárulásuk, valamint a helyi és nemzetközi alkalmazások miatt.

Általános információ

A University of Cyprus egy állami testület. A kormány által kinevezett és az egyetem által választott tagokból álló Egyetemi Tanács, valamint a szenátus irányítja, amelynek tagjai vezető oktatók. A karokat és a tanszékeket belső testületek igazgatják; minden Kar élén választott dékán, minden tanszék élén pedig választott elnök áll. A Rektori Tanács ügyvezetői hatáskörrel rendelkezik napi vagy aktuális ügyekben.

Az UCY irányító testületei

A Tanács felelős az Egyetem és vagyona igazgatási és pénzügyi ügyeinek irányításáért és felügyeletéért. A Tanács elkészíti az Egyetem éves költségvetését a minden év január elsejével kezdődő és december 31-én végződő pénzügyi évre, és jóváhagyja vagy előlépteti az Egyetem oktatói és adminisztratív személyzetét.

A Szenátus az Egyetem legmagasabb akadémiai testülete, amely felelős az Egyetem tudományos ügyeiért, mind az oktatásért, mind a kutatásért.

A Rektori Tanács napi vagy aktuális ügyekben a Szenátus, illetve a Tanács elnökének javaslata alapján a Tanács által biztosított végrehajtói hatáskörrel rendelkezik.

Helyszínek

  • Aglantzia

    University House "Anastasios G. Leventis" 1 Panepistimiou Avenue, 2109, Aglantzia

    Kérdések