
Ph.D. a Mezőgazdasági, Erdészeti és Élelmiszer-erőforrások Fenntartható Gazdálkodása c
University of Florence

Kulcs információ
Campus helye
Florence, Olaszország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Összekevert
Időtartam
3 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
A Ph.D. A Mezőgazdasági Erdészet és Élelmiszer-erőforrások Fenntartható gazdálkodása program a University of Florence Mezőgazdasági, Élelmiszer-, Környezet- és Erdészeti Tanszékének (DAGRI) kutatási és oktatási területén szerzett hosszú távú tapasztalatára épít. A Ph.D. egy 3 éves nappali tagozatos tanulási és kutatási időszak, amely tudományos ismereteket kínál a hallgatóknak a mezőgazdasági és erdészeti gazdaságtan, erdőtervezés és -monitoring, erdőműveletek, fatudomány, agrár- és erdőmérnöki, élelmiszertudományi és technológiai területeken. A PhD hallgatók elsajátítják az innováció kiépítéséhez szükséges elméleti és módszertani megközelítéseket a mezőgazdasági, erdészeti és élelmiszer-rendszerek komplex társadalmi-ökológiai rendszernek tekintett tervezésében és kezelésében.
Belépők
Ösztöndíjak és finanszírozás
Az ösztöndíjak odaítéléséről az egyes kurzusok Tanszéke a beiratkozott hallgatók névsora alapján gondoskodik. Az ösztöndíj éves összege 16.243,00 €, folyósítása halasztott havi részletekben történik (a kifizetés a hónap utolsó nem munkanapján történik).
Az ösztöndíj összege 50%-kal megemelkedik a szakdolgozathoz kapcsolódó kutatási tevékenység céljából engedélyezett külföldi tartózkodási idő esetén, legfeljebb 18 hónapig.
Ehhez az összeghez a kurzus első, második és harmadik évében hozzá kell adni az olaszországi és külföldi kutatási tevékenységek költségvetését, amely az ösztöndíj összegének 10%-a, minimum 4.872,90 €.
Az ösztöndíjasoknak regisztrálniuk kell az INPS-nél (National Institute of Social Security).
Azok a PhD-hallgatók, akiket a Tudományos Tanács felvesz a kurzus következő évére, e-mailben kapnak útmutatást a beiratkozáshoz a PhD Irodától.
Tanterv
A Ph.D. A Mezőgazdasági Erdőgazdálkodás és Élelmiszer-erőforrások Fenntartható Gazdálkodása program négy tantervvel rendelkezik:
Mezőgazdasági és Erdőmérnöki (IAF)
A képzési és kutatási program a mezőgazdasági hidraulikai és biomérnöki beavatkozások, a vízkészlet-gazdálkodás szűkös viszonyok között, a víztakarékosság a mezőgazdaságban, a mezőgazdaság gépesítése, a precíziós mezőgazdaság, az agrár-élelmiszer-ellátási láncok, a biomassza energetikai felhasználása, az energiahatékonyság javítása terén végzett ismeretek fejlesztését célozza. az agrár-erdészeti rendszerekben, vidéki épületek tervezése innovatív és fenntartható kritériumokkal, fenntartható építőanyagok, az agrár-erdészeti terület monitorozása, digitális térképezés, földrajzi információs rendszerek használata vidéktervezésben és vadgazdálkodásban
Élelmiszertudomány és -technológia (FS&T)
Az Élelmiszertudományi és -technológiai program Ph.D. A hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy az élelmiszerek és az élelmiszer-feldolgozás optimalizálása és innovációja terén az érdeklődési körök széles területével nézzenek szembe. A fenntarthatóság és az egészség a fő pillérek, amelyekre PhD hallgatóink kutatási képzése épül.
A folyamatok optimalizálása és ellenőrzése, valamint a fogyasztói preferenciák jelentik a fő érdeklődési területet az élelmiszerek és italok előállításával és fogyasztásával kapcsolatban.
Erdőgazdaságtan, tervezés és fatudomány (EPFSL)
A cél a hallgatók önálló munkára való képzése eredeti kutatásban és ösztöndíjban a következő területeken: a fenntartható erdőgazdálkodás elméleti és módszertani megközelítései; a biodiverzitás megőrzésének és az erdei ökoszisztéma-szolgáltatások javításának tervezése; az erdei ökoszisztémák minőségi és mennyiségi értékelése, beleértve az erdőleltárt, a távérzékelést és az erdőmodellezést; fenntartható és alacsony környezeti hatású erdőműveletek; az erdőtüzek elleni védelmi rendszerek és stratégiák fejlesztése, beleértve a modellek és kockázati térképek meghatározását; fa ellátási lánc, beleértve a fatermékeket; fa felhasználása szerkezeti és innovatív termékekhez; a történelmi és művészeti fatárgyak értékelésének és megőrzésének módszertana, beleértve a végeselemes modellezést.
Borgazdaság és vidékfejlesztés (EVSR)
Az oktatási és kutatási tevékenységek a következőkre összpontosítanak:
- A borágazat hatékonyságának elemzése a birtokkörnyezettől a helyi agrár-élelmiszerrendszerig;
- a vidékfejlesztési kérdések elemzése, kiemelve azokat az eszközöket és módszertanokat, amelyek lehetővé teszik az integrált helyi fejlesztési modellek meghatározását és értelmezését;
- A fenntartható fejlődés és multifunkcionalitás elemzése vidéki környezetben, mind a gazdaságok/birtokok versenyképes fejlesztése, mind az életminőség védelme szempontjából ezeken a területeken.