Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Bevezetés

A Bicocca egy fiatal egyetem, amely összeköti Önt a világ minden tájáról érkező hallgatókkal. Itt nem csak diák leszel. Tagja lesz a globális közösségnek. Megalakulása óta a Milano-Bicocca Egyetem határain túlra is eljutott, és különféle megállapodásokat kötött európai és Európán kívüli egyetemekkel.

A kutatás mindig globális. Tanáraink olyan nemzetközi kutatócsoportok tagjai, amelyek számos projektben és kezdeményezésben osztoznak, közös elkötelezettséggel az oktatás minőségének javítása iránt. Az innovációra való összpontosításunk versenyképes és gyakorlati képzést kínál a hallgatóknak

A mi hagyományunk

A Bicoccánál mindig változunk a körülöttünk lévő világgal, és a tudományos szigort a fejlődés képességével ötvözzük, miközben új kihívásokkal küzdünk és magasabb célokra törekszünk. Egész egyszerűen a Bicocca egy életforma.

A diákok, tanárok és munkatársak közös célja, hogy meg akarják őrizni a Bicocca vezető szerepét az oktatás, az etika, a tisztelet, a készségek és a szakértelem terén. Együtt egy ösztönző és nyitott környezetet építettünk fel, ahol lelkesíthetjük a szenvedélyeket, a készségeket és a tudást. A Bicocca nem csak az oktatásról szól, hanem az elkötelezettségről, a kultúráról, a tudásról, a technológiáról, a kemény munkáról és a sikerről is.

A Bicocca több, mint egy egyetem.

Küldetés és jövőkép

Széleskörű és gazdag oktatási kínálatunkkal arra törekszünk, hogy a hallgatók megtalálják valódi hivatásukat, előmozdítsák saját érdeklődési körüket, kritikus pillantást vethessenek rá, és készségeket és szilárd know-how-t szerezzenek szakmájuk építéséhez.

A kiváló oktatás, a kiváló kutatás és a magas színvonalú szolgáltató hely az egyénre fókuszál, mint egy modern, jövőorientált egyetem pilléreire.

Egyetemünk arra tanítja hallgatóit, hogy ragadják meg a világban rejlő lehetőségeket, és ne féljenek szembeszállni velük, és odatenni magukat. Ez egy befogadó egyetem, amely megosztja, tiszteli és védi a sokszínűséget, mint az egyik fő értéket.

A Bicocca vezető szerepet tölt be a helyi és nemzetközi kulturális fejlesztésekben.

Campus jellemzői

A milánói kampusz

A Bicocca campus az azonos nevű milánói kerületben található, amely egykor olyan nagy ipari cégeknek adott otthont, mint a Pirelli és a Breda. Az új egyetem egy 1986 körül indult és Vittorio Gregotti építész által koordinált nagyszabású felújítási projekt része lett. Az egyetem által elfoglalt 21 épület mind a Bicocca kerületben található, kivéve az Orvosi és Sebészeti Kart, amely a monzai San Gerardo egyetemi kórház mellett található.

A Bicocca Hub-ban az U9 épület átépítési és bővítési munkálatai fejeződtek be, amely adott osztályközi kutatási tevékenységekhez használt laboratóriumoknak, valamint az egyetem Multimédia Termelési Központjának és egy karok közötti oktatási szektornak ad otthont.

Az egykori Breda komplexumban található U14-es épület 4500 négyzetméter összterülettel készült el, és az Informatikai, Rendszer- és Kommunikációs Tanszéknek ad otthont. Az épület előtt az egyetem kapott egy hasonló szerkezetet, néhány hozzá tartozó ipari raktárral együtt, amelyeket át kell alakítani ahhoz, hogy egyetemi üzleti tevékenységre, valamint spin-off kezdeményezésekre és induló vállalkozásokra, különösen a biotechnológiához kapcsolódóan lehessen használni. és gyógyszergyártó cégek, amelyek a Bicocca körzetben kívánnak telephelyet nyitni.

  Helyszínek

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Kérdések