Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Bevezetés

A University of Pécs létrehozását elsőként Nagy Lajos király kezdeményezte 1367-ben. A University of Pécs ma az ország egyik legrangosabb intézménye, ahol tíz, a felsőoktatás teljes spektrumát lefedő kar nyújtja. magas színvonalú, átfogó képzés. Az oktatási és kutatási tevékenység mellett kiemelt tevékenységünk a gyógykezelés; a Klinikai Központ nemcsak a régió járó- és fekvőbeteg ellátását látja el, hanem számos területen országos szintű feladatokat is ellát.

A University of Pécs minden évben részt vesz a nemzetközi felsőoktatási intézmények rangsorában, és jól teljesít. Törekszünk arra, hogy továbbfejlesszük érzékelésünket minden területen.

Nagy hangsúlyt fektetünk és fogunk is fektetni az oktatás minőségére, hiszen a jól felkészült hallgatók jelentik számunkra a legjobb reklámot. Ennek szellemében kiemelt célunk a humán erőforrás és az infrastrukturális feltételek folyamatos fejlesztése. Arra törekszünk, hogy diákjainknak sokrétű tudást biztosítsunk. Ezért diákjaink jelentős részének támogatást kínálunk, hogy különféle szakmai gyakorlaton és csereprogramokon vegyen részt Európa és más fejlett országok elismert intézményeiben. Az oktatás színvonalának emelése érdekében a legmodernebb technológiát alkalmazzuk, és a legkiválóbb professzorokat hívjuk meg. Mottónkat Luis Pasteurtől vettük: „a véletlen a felkészült elmének kedvez”. A legörömtelibb, hogy az elmúlt évtizedben a hallgatói létszám stabilizálódott, a külföldiek száma viszont jelentősen nőtt. A University of Pécs nemcsak rangos intézmény, hanem hallgatóbarát is. Szeretnénk, ha diákjaink teljesítményért tanulnának és jól éreznék magukat.

A University of Pécs nemzetközileg is elismert kutatómunkát végez. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy egyetemünk a tehetséges kutatóink számára optimális munkahely, ne csak kiindulópont legyen. Belső támogatási programokkal biztatjuk tisztelt kollégáinkat a még jobb teljesítmény érdekében. A Szentágothai Jánosról elnevezett kutatóközpontban a legkorszerűbb technológiák, berendezések, eszközök állnak kutatóink és hallgatóink rendelkezésére. Egyetemünk fő kutatási profilja a tudományos alapkutatás; ugyanakkor alkalmazott kutatásokkal folyamatosan fejlesztjük ipari kapcsolatainkat is.

A Modern Városok Program keretében látványos modernizáció zajlott egyetemünkön. Ennek keretében nemcsak új épületek építése és meglévők felújítása zajlik, hanem ezek a tevékenységek párhuzamosan zajlottak a humán erőforrás képzéssel. A Modern Városok Program Pécs városával együttműködésben jött létre.

Pécs vonzó, barátságos, emberi léptékű kisváros; nemcsak otthont ad, hanem otthont is ad egyetemi polgárainknak. Az egyetem a város meghatározó intézménye; a diákok mellett szinte minden pécsi lakos kötődik hozzá. A világ minden tájáról érkező nagyszámú külföldi hallgató jelenléte és a mediterrán hangulat teszi Pécset kellemes, nyüzsgő egyetemi várossá, rengeteg élettel. A University of Pécs azonban nem korlátozódik a baranyai megyeszékhelyre; Szekszárdon önálló kar működik, és a határon túli egész dunántúli régióban képző központok hálózata működik.

Ha szeretne multikulturális környezetben, kedvező tandíj ellenében tanulni, és magas színvonalú oktatásban szeretne részesülni a Magyarország legrégebbi Egyetemén, keressen minket bizalommal.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Helyszínek

  • Pécs

    University of Pécs, , Pécs

    Kérdések