Keystone logo
University of Parma

University of Parma

University of Parma

Bevezetés

Az egyetem

Az University of Parma mára mintegy 30 000 hallgató és 1739 professzor, kutató és adminisztratív személyzet dolgozik. Gazdag tanfolyami katalógusa 42 első osztályú tanfolyamból, 47 második ciklusú tanfolyamból áll (amelyek közül 9 teljes egészében angol nyelven zajlik) és 7 egyciklusú képzési tanfolyamból (amelyek közül az egyiket általában angol nyelven tartják) 9 tanszékre szervezve. A város központjában található a Művészeti és Bölcsészettudományi, Közgazdasági, Jogi és Politikai, Orvostudományi, Sebészeti és Állatorvos-tudományi Tanszék. A többi tudományos osztály (kémia, élettudományok és környezeti fenntarthatóság; mérnöki és építészeti; élelmiszer- és gyógyszeripari; matematikai, fizikai és számítástechnikai tudományok) az egyetemi campuson található, egy 77 hektáros területen, a város déli oldalán, amely szintén otthont ad vadonatúj Technopole és élvonalbeli sportlétesítmények minden hallgató számára.

Ezenkívül Parma nagyon szép emberi léptékű város, ahol az élet kellemes, a lakosok pedig barátságosak és barátságosak: nem véletlen, hogy hallgatóink több mint fele más olasz tartományokból származik, következésképpen egyetemünket rangsorolják a nem rezidens hallgatók számát tekintve a legjobbak között van. Üdvözlet, kutatás, figyelem és innováció: ezek a legfontosabb elemek missziónk teljes teljesítéséhez, vagyis a személyes, szellemi és szakmai növekedés teljes és hiteles élményének biztosításához. Valójában te vagy minden tevékenységünk központja, az egyik legfontosabb európai egyetem szíve, amely továbbra is őrzi ősi presztízsét, miközben előre vetíti magát a jövőbe.

A világ kiválóságának tudományos kutatási tevékenységei

Ma minden eddiginél jobban az „innováció” University of Parma egyik kulcsszava. University of Parma struktúráin belül világszínvonalú tudományos kutatási tevékenységek zajlanak. A kutatási területek az agrár-élelmiszertől a biotechnológiáig, a gyógyszeres innovációtól a kísérleti orvoslásig terjednek, nem beszélve a jogi, gazdasági, humanisztikus, mérnöki, építészeti és állatorvosi orvosi tanulmányok fontosságáról. A kiválóságok között nem szabad megfeledkeznünk a „tükörneuronok” felfedezéséről az idegtudomány területén, az informatikai mérnöki tanulmányokról, amelyek autonóm járművek (vezető nélkül) létrejöttéhez vezettek, a matematika és a az élelmiszer-ágazat, amelyben a University of Parma - az Élelmiszer-völgy központjában elfoglalt helyének is köszönhetően - referenciapontként való megszilárdítását célozza, nemcsak regionális szinten.

Tecnopolo és alkalmazott kutatás

University of Parma másik alapvető eleme a Tecnopolo-n belül végzett tevékenység, ahol mind a tárcaközi központok alkalmazott kutatása, mind az egyetemi partnercégek kutatási tevékenységeiben részt vevő „laboratóriumok” kifejlődhetnek egy Campuson belül, amely a innováció az egész térségben.

Az élelmiszer-projekt

Az Élelmiszer projekt University of Parma által támogatott kezdeményezés, amelynek célja az egyetemen belül már meglévő készségek és kompetenciák összehangolása és megerősítése, valamint a kutatási és oktatási szinten, az élelmiszeriparban, valamint az egyetemek közötti tudományos interakció előmozdítása. , ipar, kutatóközpontok, valamint nemzeti és nemzetközi oktatási intézményekkel. A cél az, hogy a University of Parma elismert európai központjává váljon az élelmiszer-technológia és táplálkozás területén.

Hozzáférés a szakokhoz

Az uniós állampolgárok ITT találnak minden releváns hozzáférési információt

Az EU-n kívüli állampolgárok hozzáférését University of Parma a nemzeti "Studiare in Italia" internetes portálon részletezett eljárások biztosítják.

Statisztika

Az University of Parma jelenleg mintegy 30 000 diákot, valamint 1739 professzort, kutatót és adminisztratív személyzetet foglal magában. Gazdag kurzuskatalógusa 42 első ciklusú kurzusból, 47 második ciklusú kurzusból (ebből 9 teljes egészében angol nyelvű) és 7 egyciklusú képzésből (amelyek közül 1 teljes egészében angol nyelven zajlik) 9 tanszékre szervezve.

    Helyszínek

    • Parma

      via Università, 12, 43121, Parma

    Kérdések