Keystone logo
WU - Vienna University of Economics and Business A nemzetközi üzleti adózás doktori programja
WU - Vienna University of Economics and Business

A nemzetközi üzleti adózás doktori programja

Vienna, Ausztria

6 Semesters

Angol

Teljes idő

15 Feb 2025

Oct 2025

Request tuition fees

Az egyetemen

* Nincsenek tandíjak az uniós polgárok számára

Bevezetés

A nemzetközi üzleti adózás doktori programja

A nemzetközi üzleti adózás doktori programja (DIBT) kiváló doktori képzést kínál a világ minden tájáról kiemelkedő hallgatók számára, teljes körűen felkészítve őket arra, hogy kutassanak a nemzetközi üzleti adózásról. A DIBT magas színvonalú interdiszciplináris képzést biztosít a diplomások számára a nemzetközi adózás területén, beleértve az államháztartás, a nemzetközi adójog és a határokon átnyúló adókezelés területét.

A DIBT a magas színvonalú akadémiai oktatásra és a nemzetközileg versenyképes kutatásra összpontosít. Célja a tudósok jövőbeli elitje, és interdiszciplináris képzést nyújt a vállalkozások határokon átnyúló tevékenységeinek adóztatásában, a közfinanszírozás, a nemzetközi adójog és a határokon átnyúló adókezelés alapjairól és ötvözeteiről. Azáltal, hogy a nem hagyományos, mégis nagyon releváns tudományágak, például a gazdasági pszichológia, a történelem, a politológia, az etika és a jogi filozófia, valamint a szervezeti viselkedés és döntéshozatal, a horizontok szélesítése és a kutatási kérdések átfogóbb megközelítése elért.

Tartalom és struktúra


A program három évet vesz igénybe a Ph.D. diplomát a diplomások. Az első év során a résztvevők megszerzik az interdiszciplináris munkához szükséges alapismereteket. Az alapítványra építve a második és a harmadik év a kapcsolódó területeken folytatott szemináriumok, a külföldi kutatómunkák, a kiegészítő opcionális műhelyek, és különösen a Ph.D. tézis. A teljes program időtartama alatt a diákok részt vesznek egy kísérő szemináriumon. Minden kurzust angolul tanítanak./>

Képesítési profil és karrierlehetőségek


A DIBT lehetőséget nyújt kutatási tevékenységre a következő területeken:/>


- Az adóköteles nyereség meghatározása
- Helyszíni döntések
- EU-adó a vállalkozások számára
- Az iparűzési adó nemzetközi összehangolása/>


Miután bevezették a DIBT-be, a diákok elvárják, hogy magas színvonalú képzésben részesüljenek, amely felkészítené őket egy elismert akadémiai karrierre vagy magasan szakosodott pozícióra más nem-akadémiai nemzeti vagy nemzetközi intézményekben. A DIBT kar jól kapcsolódik az akadémiai közösséghez, és széles körű szakértelmet igényel a doktori hallgatók képzésére és felügyeletére./>

Kar

A legmodernebb szabványokat mind a kutatásban, mind a tanításban olyan tudósok alkotják, akik kutatói szakterületük legjelentősebb folyóiratban megjelentek, és bizonyították hajlandóságukat és képességüket az interdiszciplináris együttműködés előmozdítására. A vendégprofesszorok, a nemzetközileg elismert vezetők a saját területükön a DIBT szerves részét képezik, és még egy dimenziót adnak a DIBT által kínált felsőfokú oktatási oktatásnak.

A hallgatókat be kell vezetni a nemzetközi tudományos közösségbe, és különféle lehetőségeket kínálnak saját hálózatuk kiépítésére. A WU-ban dolgozó legmodernebb kutatócsoport szerves részévé válnak a jog, az üzleti élet és a közgazdaságtan területén.

Alkalmazás

A program minden ország diákja számára nyitva áll, feltéve, hogy mesteri vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkeznek, elsősorban a jog, az üzleti, a közgazdasági, a pszichológiai vagy kivételes esetekben más tudományágakban, ha megfelelő háttérrel rendelkeznek az adózással. Az alkalmazásokat az online alkalmazás eszközzel lehet benyújtani. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak a határidő lejárta előtt benyújtott pályázatokat fogják feldolgozni.

A felvételi folyamat vége. A 2019/20-as tanévre való belépési díj 2018 őszén kezdődik.

Pénzügyi támogatás

A DIBT-t az osztrák Tudományos Alap (FWF) finanszírozza. Csak néhány diák vehet részt. A DIBT Collegiates tandíjat illetően lemondanak. A hallgatók számára korlátozott számú támogatás áll rendelkezésre körülbelül havi 2,050 euró összegben (az adóból és a társadalombiztosításból levonásra kerül ez az összeg). A WU mindig megy az extra mérföldre, hogy ideális kutatási környezetet biztosítson a kiválasztott diákok számára.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Ösztöndíjak és finanszírozás

Karrierlehetőségek

Akkreditációk

Az Iskoláról

Kérdések