4 Élelmiszer tudományok PhD degrees found
- PhD
- Egészségügy
- Táplálkozástudomány
- Élelmiszer tudományok
- Részidő
- Nyugat-Európa 4
4 Élelmiszer tudományok PhD degrees found
Kiemelt
Queen's University of Belfast - Medical Faculty
PhD in Food Safety and Biotechnology
- Belfast, Egyesült Királyság
PhD
Teljes idő, Részidő
3 évek
Az egyetemen
Angol
Kiemelt
University of Veterinary Sciences
Ph.D. élelmiszer-higiéniai és feldolgozási technológiából
- Brno, Csehország
PhD
Teljes idő, Részidő
4 évek
Az egyetemen
Angol
Az élelmiszer-higiénia és feldolgozástechnika doktori tanulmányi program akadémiailag fókuszált tanulmányi program, amely megfelel a tudomány jelenlegi állapotának és szintjének, valamint az európai gyakorlati igényeknek. Az Élelmiszer-higiénia és feldolgozástechnika doktori tanulmány végzősei mélyreható elméleti ismereteket és gyakorlati készségeket szereztek az önálló kreatív tevékenység és az új tudományos ismeretek megszerzése során a tanulmányi területen. A diplomások nemzetközi szinten és nyilvánosan is aktívan megoszthatják tudásukat a tanulmányok területén. Ezen végzettség alapján a diplomások elsősorban kutatóintézetekben és egyetemeken vannak alkalmazva.
Kiemelt
Terra Nova University
Filozófiai doktori (PhD) fokozat az élelmiszertudományok területén
- Ragusa, Olaszország
PhD
Teljes idő, Részidő
1 szemeszter
Távoktatás
Angol, Olasz, Spanyol
Az élelmiszertudomány e területén végzett kutatásoknak adatokat kell szolgáltatniuk arról, hogyan lehet a világ lakosságát biztonságos, tápláló, étvágygerjesztő és megfizethető élelmiszerekkel ellátni. E cél eléréséhez az élelmiszerek feldolgozásának, csomagolásának, forgalmazásának és értékelésének kérdéseit kell alaposan tanulmányozni. Számos tudományágat érint, és a biológia, mikrobiológia, kémia, biokémia, biokémia, táplálkozástudomány, fizika és mérnöki tudományok alapelveit használja az élelmiszeriparral kapcsolatos gyakorlati problémák megoldására. Az élelmiszertudósok az elsők között dolgoztak a biotechnológiával. Az élelmiszertudósok az élelmiszerekkel foglalkoznak attól a pillanattól kezdve, hogy azok elhagyják a gazdaságot, egészen a végtermék tárolásáig, beleértve az összes feldolgozási, előkészítési és forgalmazási műveletet. Emellett meghatározzák azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják az élelmiszerek biztonságosságát, tápértékét és elfogadhatóságát.
Kiemelt
Auream Phoenix University for Women
A filozófia doktora (PhD) az Élelmiszertudományi Kutatási Intézetből
- Online
PhD
Teljes idő, Részidő
1 szemeszter
Távoktatás
Angol, Olasz
A távoktatáson keresztül végzett kutatási doktori fokozatot egy elméleti kutatási specializáció sikeres elvégzése után ítélik oda. Ezt a kutatást doktori értekezés formájában mutatjuk be. A PhD (Doctor of Philosophy) az egyetlen távoktatással megszerezhető doktori fokozat. A távoktatáson keresztül történő online PhD megszerzésének fő követelménye egy legalább 100 oldalas disszertáció bemutatása és megvitatása a Selinus Egyetem tudományos bizottsága általi felülvizsgálat és értékelés céljából. Az élelmiszertudomány ezen területén végzett kutatásoknak adatokat kell szolgáltatniuk arról, hogyan lehet biztonságos, tápláló, étvágygerjesztő és megfizethető élelmiszerrel ellátni a világ lakosságát. E cél eléréséhez az élelmiszerek feldolgozása, csomagolása, forgalmazása és értékelése kérdéseinek alapos tanulmányozása szükséges. Számos tudományágat érint, és a biológia, mikrobiológia, kémia, biokémia, biokémia, táplálkozástudomány, fizika és mérnöki alapelveit alkalmazza az élelmiszeriparral kapcsolatos gyakorlati problémák megoldására. Az élelmiszertudósok az elsők között dolgoztak a biotechnológiával. Az élelmiszertudósok attól a pillanattól kezdve dolgoznak az élelmiszerekkel, hogy azok elhagyják a gazdaságot a végtermék tárolásáig, beleértve az összes feldolgozási, előkészítési és elosztási műveletet. Ezen túlmenően meghatározzák azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják az élelmiszerek biztonságát, tápértékét és elfogadhatóságát.
Válaszolj néhány kérdésre, és mi megkeressük neked a megfelelő képzéseket!
Népszerű képzésformátumok
Népszerű helyek
Kevesebb részlet
Részidő PhD Programok ban ben Egészségügy Táplálkozástudomány Élelmiszer tudományok
Mi az Élelmiszertudomány?
Az élelmiszertudomány tanulmányozza az élelmiszereket, és azt, hogy hogyan viszonyulnak a környezethez, a társadalomhoz és a gazdasághoz. Ez magában foglalja az élelmiszer-termelés, feldolgozás, biztonság és táplálkozás tanulmányozását. Az élelmiszertudomány magában foglalja az élelmiszer eredetű betegségek és szennyeződések tanulmányozását is.
Mit kezdhetek élelmiszertudományi diplomával?
Az élelmiszer-tudományi végzettség karriert jelenthet az élelmiszeriparban, olyan területeken dolgozva, mint az élelmiszer-termelés, -feldolgozás, biztonság és táplálkozás. Élelmiszertudományi végzettségűek az élelmiszer-eredetű betegségek és a szennyeződések kutatása területén is dolgozhatnak. Élelmiszertudományi háttérrel rendelkezők számára van lehetőség az élelmiszeripar szabályozásával foglalkozó állami szerveknél vagy magáncégeknél dolgozni. Az élelmiszertudományi végzettségűek egyetemeken és főiskolákon oktathatnak és kutatást folytathatnak.
Miért tanulj Élelmiszertudományt?
Az élelmiszertudomány több okból is fontos. Segít megérteni, hogy az élelmiszerek milyen hatással vannak egészségünkre és környezetünkre, ami segíthet javítani az élelmiszer-előállítási és -feldolgozási módszereket, biztosítva, hogy az általunk fogyasztott élelmiszerek biztonságosak és táplálóak legyenek. Az élelmiszertudomány tanulmányozásával többet megtudhatunk az élelmiszer eredetű betegségek megelőzésének és leküzdésének mikéntjéről is. Végül az élelmiszertudomány segít megérteni azokat a komplex gazdasági és társadalmi tényezőket, amelyek befolyásolják az élelmiszertermelést és -fogyasztást.
Élelmiszertudományi végzettség
Élelmiszertudományi fokozatokat kínálnak egyetemi és posztgraduális szinten. Az alapképzési programok általában négy évig tartanak, és olyan témákat fednek le, mint az élelmiszerkémia, mikrobiológia és táplálkozás. A posztgraduális programok általában két évig tartanak, és magukban foglalják az élelmiszerfizikát és a mérnöki tudományokat is magában foglaló haladó élelmiszertudományi témákat.
A PhD képzés előfeltétele leggyakrabban a Mesterdiploma megléte. A követelmények között találjuk az elsősorban eredeti kutatáson alapuló disszertáció elkészítését is. Egyes országokban a doktorandusznak egy bizottság előtt kell megvédenie a munkáját.
A részmunkaidős tanulás lehetővé teszi a diploma vagy képesítés megszerzését akkor is, ha nem tud teljes munkaidőben iskolába járni. Az ember saját tempójában tanulhat, fokozatosan gyűjtve a krediteket, amelyek beszámítanak a végső minősítésbe.