Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös A Filozófia Doktorai  (PhD) Programok ban ben Digitális humán tudományok ban ben Egyesült Királyság 2023

1 PhD Programok ban ben Digitális humán tudományok ban ben Egyesült Királyság 2023

overview

Mi az a digitális humán tudomány?
A digitális bölcsészettudomány egy olyan kutatási terület, amely digitális technológiákat használ a humán tudományok jobb megértéséhez. Használható szövegek, műalkotások és egyéb kulturális műtárgyak kutatására és elemzésére. Ezenkívül a digitális humán tudományok segíthetnek megőrizni és megosztani a humán erőforrásokat szélesebb közönséggel.

Mit kezdhetek digitális bölcsész diplomával?
A digitális bölcsészettudományi diploma akadémiai karrierhez vezethet, kutatóként, professzorként vagy professzorként egy főiskolán vagy egyetemen. Dolgozhat adatbázis-adminisztrátorként, információs építészként vagy webfejlesztőként egy múzeumban, könyvtárban vagy más kulturális intézményben. Ezenkívül készségeit felhasználhatja a bölcsészettudományok tanításának és tanulásának új módszereinek kidolgozására, vagy digitális humán erőforrások létrehozására, például adatbázisok, szótárak és enciklopédiák létrehozására.

Miért fontos a digitális bölcsészettudományok tanulmányozása?
Számos oka van annak, hogy miért fontos a digitális bölcsészettudományok tanulmányozása. Egyrészt segíthet abban, hogy jobban megértsük a humán tudományokat azáltal, hogy digitális technológiákat használunk az erőforrások kutatására és elemzésére a különböző humán tudományterületeken. A digitális bölcsész végzettséggel rendelkezők készségeiket felhasználhatják a bölcsészettudományi oktatás és tanulás új módjainak kidolgozására, vagy új források létrehozására. A digitális bölcsészettudományok tanulmányozása azért fontos, mert segíthet a bölcsészettudományok jobb megértésében és értékelésében, valamint azért is, mert segíthet a bölcsészettudományi erőforrások szélesebb közönséggel való megosztásában.

Milyen diplomák és programok érhetők el a digitális humán szakon?
A digitális bölcsészettudomány egy feltörekvő képzési terület, és különféle diplomák és programok állnak rendelkezésre. Egyes főiskolák és egyetemek alap- és posztgraduális diplomákat kínálnak digitális humán tudományokból, míg mások bizonyítványokat vagy tanfolyamokat kínálnak a tárgyból a hagyományosabb bölcsészdiplomával rendelkező szakemberek számára. A programok fókuszában és megközelítésében eltérőek, de mindegyik lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy megismerjék a digitális technológiák használatát szövegek, műalkotások és egyéb kulturális műtárgyak kutatására és elemzésére. Ezen túlmenően ezekben a programokban a hallgatók megtanulják, hogyan őrizhetik meg és oszthatják meg a humán erőforrásokat. Egyes digitális bölcsészettudományi programok olyan új technológiákra vagy technikákra is összpontosítanak, amelyek a humán tudományok tanulmányozása során használhatók.

UK, Egyesült Királyság több mint 300 éves, és négy alkotó nemzetek: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország. Az Egyesült Királyság volt a központja a tanulás az elmúlt 1000 évben, és rendelkezik számos régi és kiváló egyetemek. Külföldi hallgatók teszik ki jelentős részét a tanulók a brit egyetemeken.

A PhD képzés előfeltétele leggyakrabban a Mesterdiploma megléte. A követelmények között találjuk az elsősorban eredeti kutatáson alapuló disszertáció elkészítését is. Egyes országokban a doktorandusznak egy bizottság előtt kell megvédenie a munkáját.

read_more

filters

  • PhD
  • Egyesült Királyság
  • Humán tanulmányok
  • Bölcsészet
  • Digitális humán tudományok
fields_of_study
  • Humán tanulmányok (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format

related_fields_of_study