Keystone logo

1 PhD Programok ban ben Menedzsment tanulmányok Fejlesztési menedzsment 2024

Szűrők

Szűrők

 • PhD
 • Menedzsment tanulmányok
 • Fejlesztési menedzsment
Szakirányok
 • Menedzsment tanulmányok (1)
  • Vissza a fő kategóriához
  Helyszínek
  További helyszínek keresése
  Végzettség típusa
  Időtartam
  Tanulási tempó
  Nyelv
  Nyelv
  Tanulmányi formátum

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  PhD Programok ban ben Menedzsment tanulmányok Fejlesztési menedzsment

  Mi az a fejlesztésmenedzsment?
  A fejlesztésmenedzsment a szervezet termékeinek, szolgáltatásainak vagy rendszereinek tervezésének, irányításának és ellenőrzésének folyamata. Ez magában foglalja az új vagy továbbfejlesztett termékek, szolgáltatások vagy rendszerek fejlesztésével kapcsolatos összes tevékenység koordinációját és integrációját. A fejlesztésmenedzsment célja annak biztosítása, hogy a szervezet termékeit, szolgáltatásait vagy rendszereit időben és költséghatékonyan fejlesszék, amely megfelel a szervezet ügyfelei vagy ügyfelei igényeinek.

  Mit kezdhetek fejlesztésmenedzsment szakos diplomával?
  Számos karrierlehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik fejlesztési menedzsment diplomával rendelkeznek. A fejlesztési menedzsment szerepkörei közé tartozik a projektmenedzser, termékmenedzser, programmenedzser, üzleti elemző és műszaki író. A fejlesztési menedzsment diplomájával rendelkezik az új termékek, szolgáltatások vagy rendszerek fejlesztésének sikeres tervezéséhez, koordinálásához és felügyeletéhez szükséges készségekkel és ismeretekkel.

  Miért érdemes fejlesztésmenedzsmentet tanulni?
  A fejlesztésmenedzsment tanulmányozása során a hallgatók megtanulják, hogyan kell sikeresen irányítani a fejlesztési folyamatot az elejétől a végéig. Ez magában foglalja annak megtanulását, hogyan lehet azonosítani a szervezet ügyfeleinek vagy ügyfeleinek igényeit, létrehozni egy fejlesztési tervet, amely megfelel ezeknek az igényeknek, valamint végrehajtani és nyomon követni a terv előrehaladását. A fejlesztésmenedzsment tanulmányozása abban is segíthet a hallgatóknak, hogy megértsék a termékfejlesztés különböző szakaszait, az ötleteléstől és a tervezéstől a gyártásig és a piaci bevezetésig. Ez a tudás elengedhetetlen azok számára, akik projektmenedzsment, termékmenedzsment vagy programmenedzsment pozíciókban szeretnének dolgozni.

  Fejlesztési menedzsment szakok típusai
  Számos fejlesztési menedzseri diploma érhető el mind egyetemi, mind posztgraduális szinten. Ezek a programok biztosíthatják a hallgatók számára azokat a készségeket és ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy karriert folytassanak a fejlesztési menedzsmentben. A fejlesztésmenedzsment egyetemi diplomái általában olyan témákat fednek le, mint a projektmenedzsment, az üzleti adminisztráció és a pénzügy. A fejlesztési menedzsment posztgraduális diplomái gyakran lehetővé teszik a diákok számára, hogy egy adott területre szakosodjanak, mint például a termékfejlesztés vagy az üzleti adminisztráció.

  A PhD képzés előfeltétele leggyakrabban a Mesterdiploma megléte. A követelmények között találjuk az elsősorban eredeti kutatáson alapuló disszertáció elkészítését is. Egyes országokban a doktorandusznak egy bizottság előtt kell megvédenie a munkáját.